Credeți sau nu, vom vedea în curând și în realitate mașini care zboară precum în filmele science fiction. Pentru totul a început de la ceva mai simplu, compania britanică XploreAir a lansat prima bicicletă zburătoare din lume, Paravelo!

Tehnologia avansează extrem de repede, iar în acest ritm alert, toate lucrurile care până acum ne păreau de domeniul fantasticului, ar putea deveni cu ușurință realitate. Drept dovadă, de curând a apărut și bicicletă zburătoare, produsă de compania XploreAir. Minunăția poartă denumirea de Paravelo și poate fi achiziționată contra sumei de aproximativ 45.000 de dolari.

Bicicleta zburatoare

Este un mijloc inedit de transport și extrem de interesant este că nu ai nevoie de niciun fel de licență pentru a o „conduce”, asta în ciudă faptului că se ridica la mai bine de 1.000 de metri deasupra nivelului solului.

Inedită bicicletă este dotată cu trei roți, un cadrul dintr-un aliaj ușor din aluminiu și fibră de carbon, ranforsat, dar și cu un motor puternic, care îi asigură o viteză de 25mph. În zbor, această are capacitatea de a prinde nu mai puțin de 40 de km/oră.

Paravelo are o autonomie de zbor de 120 de kilometri, dar poate fi cu ușurință folosită și pe pământ, iar asta grație roților și suspensiilor demne de mașinile de curse.

Sursa: ADPM

Distribuie articolul: