Eurovision Song Contest atrage anual mii de turiști în țara organizatoare și este un bun motiv de promovare a acesteia prin intermediul iubitorilor de muzică. Ediția din 2015, precum știți, se va desfășura la Viena, în Austria. Un simplu calcul ne ajută să ne dăm seama dacă ne putem permite să mergem măcar la un concert din cele programate sau ba. Iată cât ar trebui să scoatem din buzunar!

Începând din 15 decembrie doritorii de a asista LIVE la concursul Eurovision 2015 pot să procure bilete pentru toate cele trei show-uri şi repetiţiile care le vor preceda. În total vor fi puse în vânzare 100 000 de bilete pentru toate cele nouă spectacole. Tichetele vor fi disponibile în șase zone ale sălii, iar preţul acestora variază între 14 EURO pentru repetiţii şi 390 EURO pentru Marea Finală (zona VIP), transmite Eurovision.md.

Biletele pot fi procurate prin intermediul site-ului oficial www.oeticket.com sau la numărul de telefon +43 1 96096. Fiecare dintre cele două semifinale, programate pentru 19 și 21 mai, dar și finala din 23 mai, va fi precedată de un spectacol de audiție a pieselor, organizat doar pentru juriu, cu o zi înainte de marele show. De asemenea, în ziua concertului, la amiază, se mai ține o repetiție generală, numită Family Show, pentru care tot se vând bilete – deci, în total nouă concerte.

ESC

Un bilet avia către Viena costă între 90 de EURO și 360 de EURO, în dependență de categoria de zbor și comoditățile de rigoare. Precizăm că aceste prețuri sunt accesibile astăzi, însă ele pot crește, odată ce ne apropiem de ziua evenimentului. Dacă optați pentru o călătorie cu autocarul, acesta vă garantează că ajungeți la Viena în 24 de ore, iar biletul costă circa 80 de EURO, preț fix. 

Cazarea în Viena variază, ca peste tot, în funcție de locația hotelului, dar și de numărul de stele/conforul oferit de acesta. Pentru o noapte la un hotel de două stele veți putea achita între 33,5 și 60 de EURO, la un hotel cu trei stele noaptea costă de la 40 la 93 de EURO, iar pentru o camera la un hotel de patru stele trebuie să achitați între 102 și 145 de EURO. Confortul de cinci stele va depăși suma de 200 de EURO per noapte.

Pentru un sejur complet la Eurovision 2015, vom mai pune în calcul și mesele servite acolo, numărul de zile petrecut în Viena, dar și careva suveniruri pe care veți dori să le cumpărați de la cel mai mare concurs european de cântec. Calculele cred că le faceți și singuri, iar noi suntem în așteptarea numelui și a piesei care ne vor reprezenta țara în acest an.

Distribuie articolul: