Alina Rusu. O simplă coincidenţă, sau poate curajul prietenei sale, a făcut posibil ca liceana să devină câştigătoarea concursului lansat de revista PentruEa şi Radio LOLO. A adunat cele mai multe like-uri pe facebook, spunea ea, pentru că are mulţi prieteni. Alinei îi plac delfinii, iar participarea la acest concurs i-a schimbat percepția asupra propriului eu.
Alina Rusu are 18 ani, face liceul la profil real și e timidă de felul său. Nu e tocmai tipul care se dă în vânt după concursuri de frumusețe sau din cele care te pun pe copertă.

Spune că, în ciuda trendurilor care circulă printre colegi, nu vrea să se facă economist. Va face o alegere după ce va da bacul, dar admite că şi-ar dori să studieze turismul, pentru că îi place foarte mult să călătorească. Visul ei e să ajungă în America. Sau, cel puțin, pe undeva pe-acolo:

„Visul meu e să ajung în SUA, dar sunt conştientă şi mă tem că nu voi rezista prea mult timp fără de prieteni şi familie. Aş opta pentru Europa, pentru Franţa, Italia sau Marea Britanie, dar trebuie să muncesc mult ca să ajung sus”, spune Alina, conștientă de eforturile ce o așteaptă. Deocamdată, a bifat șapte țări, în care a fost în vacanță.

Motivația contează
„Asociez America cu liberatea. Îmi doresc să muncesc, să călătoresc. Sunt atâtea locuri pe care abia aştept să le cuceresc, să fac shopping, să ies dimineaţa la alergat într-un parc şi nimeni din jur să nu se uite straniu la mine…”, explică tânăra.

Alina crede că în Moldova anume mentalitatea este o problemă care face ca viaţa să fie una deloc uşoară. „Ar fi şi problemele financiare, dar oamenii noştri sunt complexaţi, sunt într-atât de neîncrezuţi încât, atunci când li se ia un interviu în direct, de exemplu, parcă ramân fără cuvinte. În schimb, odată cu plecarea peste hotare, devin mai încrezuţi în sine. Muncesc nespus de mult pentru aceasta, așa că o merită! De aceea nimeni nu mai revine în ţară”, îmi explică ea viziunea sa.

„Eu am un talent, doar că încă nu l-am descoperit”
Se autocaracterizează astfel: „Sunt prietenoasă, ambiţioasă, energică, loială şi înţelegătoare. Îmi place să-i ascult pe cei care au încrede în mine şi-mi spun problemele lor. Pe lângă astea, mai sunt şi calităţile negative care-mi balansează personalitatea. Deseori sunt pesimistă şi timidă”, recunoaște ea.

„Spun mereu ca să mă consolez: Eu AM un talent, doar că încă nu l-am descoperit. În copilărie compuneam piese, le interpretam, eram viitoare vedetă. Acum am o voce de se sparg geamurile”, spune Alina cu o doză de umor. „Din păcate, nu am niciun talent legat de muzică sau pictură, de exemplu. Poate am talent la îngrijit copii mici sau poate sunt viitoarea actriţă de talie internaţională”, continuă ea glumind.

„Animalul preferat, prietenul adevărat, tot ce poate fi mai frumos pe pamânt şi mai dulce, mai drag sunt delfiniiiii!”, îmi destăinuie Alina cu încântare nedisimulată în voce. „Încă de când eram mică părinţii mă duceau la delfinariu, iar acea oră cât dura prezentarea, era ‘raiul pe pământ’. Am avut ocazia să merg la delfinariu în Odessa, Ucraina şi chiar să înot cu ei. Cred că am fost delfin în viaţa precedentă”, concluzionează tânăra.

Concursuri și prieteni care îți dau încredere
Ştiind că în mediul adolescenților se face multă vâlvă pe site-uri de socializare și internet în general, o întreb dacă e pentru prima dată când participă la un astfel de concurs şi care-i sunt impresiile. Iată ce-mi răspunde Alina:

„În spatele acestui concurs se ascunde o poveste întreagă. Prietena mea participase la un concurs similar pe care l-a şi câştigat. Atunci eu o susţinusem şi acum ea a fost cea care m-a înscris în concurs, pentru că eu eram prea nesigură. Marea frică că nu o să fie bine s-a transformat în ‘e bine’. Prietenii îmi spun că acest concurs m-a schimbat mult, că am devenit mai încrezută în mine”, zâmbește ea.

„Îmi plac aceste concursuri pentru că îţi testezi prietenii. Prietenii te vor ajuta să răspândeşti mesajul (pentru un vot), iar cei invidioşi vor pune un „like” celorlalte participante. Spun acest lucru din propria experienţă. După ce m-am înregistrat la acest concurs, am primit multe mesaje de susţinere şi apreciere. Acest lucru ne face pe noi, câştigătoarele, să ne simţim importante şi în primul rând, frumoase! De asemenea, premiul, oricare ar fi, e ceva nou. Iar tot ce e nou – e o experienţă, experienţa e o amintire, iar amintirile ne contruiesc trecutul. Ce ar fi viaţa fără amintiri?”, adaugă Alina.

Distribuie articolul: