O casă dintr-o localitate din Hâncești a ars, pentru că pompierii de la cel mai apropiat post, cel din comuna Cărpineni, nu ar fi avut combustibil. Iar sătenii, în loc să anunțe pompierii, au sunat la primar. În toată această învălmășeală, un bătrân de 75 de ani a rămas fără acoperiș deasupra capului.

Tot ce a rămas din locuința bătrânului Filimon din satul Mingir, raionul Hâncești sunt doar pereți goi, nimic nu a mai putut fi salvat. În momentul producerii incendiului, bărbatul era singur acasă. A avut noroc de vecini, care l-au scos afară imediat ce au observat fumul dens.

Nu am avut nicio scăpare să scoatem de aici nici garderoba, nici patul, nicio noptieră cu haine, cu cărți, documentele au ars toate,” a mărturisit Ion, fiul victimei.

Primarul din Mingir susține că, inițial, a cerut ajutor postului voluntar de pompieri din Cărpineni, aflat la 13 km distanță. Pompierii de gardă au spus însă că nu pot interveni, pentru că nu au combustibil. Într-un final, la fața locului a venit, după 30 de minute, o echipă tocmai de la Hâncești – de la 43 de kilometri.

Le-am spus că noi le punem benzina de care este necesar, dar, până când s-a hotărât întrebarea, pompierii de la 901 erau în localitate,” a declarat Ilie Chițanu, primar de Mingir.

Un pompier din satul Cărpineni spune că nu le-a fost adus combustibilul la stația de alimentare așa că au făcut cale întoarsă. Vedeți toată povestea pe tv8.md.