În noaptea de 24 ianuarie, Rodica Muntean nu-și găsea liniștea. În acea zi a avut de curățat de sânge cărucioarele cu care au fost transportați răniții după atentatul de la aeroportul Domodedovo.

Rodica are 44 de ani și este „șefă de brigadă” a femeilor de serviciu din aeroportul Domodedovo, unde lucrează de 7 ani deja.

Cărucioarele le-a spălat împreună cu Ainur, o tânără din Kirghizia angajată recent. Au folosit aceleași produse de curățat ca și de obicei.

în timpul exploziei, Rodica povestește că se afla la etajul 2, în sectorul D, unde se face înregistrarea pasagerilor la cursele interne. Nici măcar nu auzise zgomotul exploziei, iar de atentat a aflat doar când i s-a spus să curețe cărucioarele. Spune că a fost îngrozitor să spele sângele proaspăt, dar așa i-i lucrul. Femeia e reticentă în vorbă cu jurnaliștii, și nu doar din cauza că nu vrea să-și aducă aminte de atacul terorist. Se teme că șefilor n-o să le placă ceva, și atunci ar putea să rămână fără serviciu. Dar i-i frică și că atentatul s-ar putea repeta: „Cum să nu mă tem? Cine știe ce poate să se întâmple”, spune ea.

Rodica a venit din Moldova. Acolo lucrase la asamblarea aparatelor electrice într-o uzină, dar după ce uzina a fost închisă, s-a văzut nevoită să plece la lucru în străinătate. în municipiul Chișinău au rămas mama și surorile ei. La numai două ore după atentat, ele văzuseră deja știrea la televizor și o sunau pe Rodica. S-au bucurat foarte mult, aflând că este bine. 

Distribuie articolul: