Locuinţa în care scriitorul englez Lewis Carroll a întâlnit-o pe Alice Liddell, fetiţa care l-a inspirat să scrie cartea “Alice’s Adventures in Wonderland”, una dintre cele mai cunoscute poveşti pentru copii, a fost scoasă la vânzare, pentru 1 milion de lire sterline, scrie dailymail.co.uk. Vezi cum arată casa.

Cu trei etaje şi cinci dormitoare, casa din Charlton Kings, Gloucestershire, o suburbie din Cheltenham, a fost locuinţa lui Alice Liddell, iar scriitorul Lewis Carroll – al cărui nume real este Rev Charles Lutwidge Dodgson – a petrecut acolo patru zile, în anii 1860.

casa Alicei

casa2

casa3

În casă încă mai există oglinda cea mare care a fost sursa de inspiraţie pentru cel de-al doilea volum de poveşti pentru copii, “Through The Looking Glass, and What Alice Found There” (“Alice în ţara oglinzilor”).

oglina lui Alice

Proprietatea, a fost construită pentru familia Liddell, în 1862, iar fetele lui Henry Liddell, decanul Christ Church College din Oxford, au fost trimise să locuiască acolo când mama lor era însărcinată cu cel de-al patrulea copil.

Alice, Lorina şi Edith au stat cu bunicii, guvernanta şi două mătuşi şi au fost vizitate de un prieten apropiat al tatălui lor, Lewis Carroll.

3 fete

în anul 1898, povestea”Alice’s Adventures in Wonderland” devenise cea mai populară carte pentru copii din Anglia, iar, în 1932, a devenit cea mai populară din lume. Chiar și regina Victoria i-a scris autorului, spunându-i cât de mult îi apreciază cărţile.

Sursa foto: dailymail.co.uk

 

Distribuie articolul: