Casa de modă Gucci renunță la blănuri, însă nu de dragul animalelor, ci a tendințelor. Potrivit lui, blana naturală nu mai este în vogă. Compania va folosi blană artificială, lâna și alte materiale. 

„Credeți că folosirea blănurilor naturale mai este în vogă? Un concept modern? Nu cred că mai este modern și de aceea am decis să nu o mai facem. E un concept învechit”, a comentat decizia directorul casei de modă.

Foto: V Magazine

Foto: V Magazine

Directorul creativ al companiei, Alessandro Michele, l-a susținut pe Bizzarri: „Moda a fost întotdeauna despre tendințe și emoții, despre anticiparea dorințelor consumatorilor. Cei mai buni directori creativi sunt capabili să anticipeze, să miroase ceva din afară înaintea celorlalți. Moda și modernul merg mână în mână”, scrie vmagazine.com. 

Foto: Fashion lover

Foto: Fashion lover

Deși motivul anunțat este legat de tendințele modei, compania a devenit membru al organizației de protecție a animalelor „Alianță, fără blană” (Fur Free Alliance), care luptă pentru renunțarea la blănurile naturale în toată lumea, scrie gafki.ru. Gucci va înceta să folosească blănurile naturale în primăvara-vara lui 2018.