Cei mai mulți dintre noi își doresc să locuiască într-o casă care să fie îngrijită și ordonată, dar poate fi greu să știi de unde să începi odată ce mizeria a scăpat de tine. Dintr-o dată, s-ar putea să observați că spațiul dvs. este aglomerat și dezorganizat, plin de vase, praf și rufe – oh, doamne!
Menținerea unei case curate și ordonate nu numai că îmbunătățește estetica mediului de viață, ci poate promova și liniștea sufletească. Deși începerea unui proiect de curățare a casei poate părea copleșitoare, există câteva reguli de bază pe care le puteți urma pentru a le păstra. menajerul să nu devină copleșitor.

Citiți în continuare câteva sfaturi pentru a vă menține casa curată și ordonată.

Ca și în cazul majorității sarcinilor de curățare, întreținerea regulată ține mizeria la distanță. Cât de des va trebui să-ți aranjezi casa depinde de o mulțime de factori diferiți, de la cât de des gătești pentru copii sau animale de companie până la distracție regulată. Dezvoltați o rutină care funcționează pentru stilul dvs. de viață și respectați-o – veți fi bucuroși că ați făcut-o.

 

1. Asigurați-vă că totul are un loc
Un loc pentru orice și totul la locul lui — este o expresie pe care am auzit-o cu toții, dar ce înseamnă de fapt? Pe scurt, fiecare articol din casa ta ar trebui să aibă un loc desemnat unde îi este locul. Când toată lumea din familie știe unde se duc anumite articole, este mult mai ușor să păstrezi casa curată și organizată. Poate dura ceva timp pentru a-i aduce pe toți la bord, dar câștigul merită.

O casă bine organizată este o oază de liniște și relaxare, în timp ce o casă aglomerată și haotică poate fi stresantă și copleșitoare.2 Așadar, fă-ți timp pentru a crea un sistem care funcționează pentru tine și familia ta și bucură-te de liniștea sufletească care vine cu o casă îngrijită și ordonată.

2. Implementați o regulă „One In, One Out”
Una dintre cele mai bune modalități de a evita excesul de dezordine în casa ta este să implementezi o regulă „unul înăuntru, unul afară”. Pentru fiecare articol nou care intră în spațiul tău, scapă de ceva vechi. Acest lucru poate fi dificil la început, dar este o modalitate excelentă de a vă menține casa ordonată și organizată.

Dacă te gândești să cumperi mobilier sau decorațiuni noi, poți recicla sau dona articole vechi pentru a aduce cu încredere ceva nou în spațiul tău. Și dacă nu ești vreodată sigur dacă să scapi sau nu de ceva, întreabă-te: „Chiar am nevoie de asta?” Dacă răspunsul este nu, atunci este timpul să-l renunți.

3. Alocați timp în fiecare zi pentru ordine
A-ți face timp în fiecare zi pentru ordine și îndreptare poate ajuta la prevenirea adunării mizeriei. Indiferent dacă este înainte de culcare sau chiar când te trezești, desemnează o oră anume pentru a face ordine. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți la curent cu mizeria și să vă păstrați casa să arate cât mai bine. Dacă te simți copleșit de mizerie, alocă-ți timp în fiecare zi pentru a dezordine și a te îndrepta – vei fi bucuros că ai făcut-o.

4. Fă-ți patul în fiecare zi
Să-ți faci patul în fiecare zi nu este doar o corvoadă, este un obicei important care îți poate începe ziua cu bine, în plus, te poate ajuta să-ți păstrezi tot spațiul mai curat. Un pat îngrijit vă poate oferi un sentiment de ordine și calm, dând tonul unei zile productive.

În plus, a-ți face timp pentru a-ți face patul îți trimite un mesaj că merită să ai grijă de tine. Este un mic act de îngrijire de sine, care poate face o mare diferență în starea ta de spirit, în perspectivă și acasă. Ca să nu mai vorbim, durează doar câteva minute.

5. Păstrați consumabilele de curățare ușor accesibile
Când vine vorba de curățare, vechea zicală „un gram de prevenire merită o liră de leac” sună adevărată. De aceea, este important să vă păstrați materialele de curățenie ușor accesibile și la îndemână.

Când trebuie să cauți o cârpă de praf sau să cauți printr-un dulap aglomerat produsul de curățat preferat, este mult mai puțin probabil să te deranjezi cu mici mizerie pe măsură ce se întâmplă. Ca urmare, se acumulează mizerie – până când nu le suporti vederea și ești forțat să faci o curățare profundă.

Păstrând tot ce aveți nevoie la îndemână, veți avea mai multe șanse să îl utilizați în mod regulat și să preveniți în primul rând formarea unor mizerie mari. Aveți încredere în noi, viitorul vostru sine vă va mulțumi.

 

Distribuie articolul: