Dacă ești în pană de idei și vrei să gătești ceva rapid și delicios, venim cu o idee care îți va bucura și împlini poftele - cartofi umpluți cu ciuperci. Se fac la cuptor și sunt gata în doar jumătate de oră.

Ingrediente:

  • 4 cartofi potriviți
  • 200 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • o jumatate ardei gras
  • o roșie
  • un fir de ceapă verde
  • un ou
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri bulion

Mod de preparare

Mai întâi punem un vas cu apa la fiert în care adăugăm cartofii în coajă. Îi fierbem 20-25 minute, după care îi punem în apa rece și îi decojim. Îi tăiem apoi pe jumătate și le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurițe ( să rămână ca niște bărcuțe). Miezul îl păstrăm.

Ceapa o tăiem mărunt și o călim în 3 linguri ulei și 3 linguri cu apa. Adăugăm ciupercile tăiate cuburi și ardeiul gras tăiat feliuțe subțiri. Lăsăm pe foc până se înmoaie toate.

Adăugăm roșia decojită și tăiată cuburi mici, miezul scos de la cartofii fierți, pătrunjelul tocat fin  și potrivim gustul cu sare, piper, boia dulce. Mai lăsăm 2-3 minute și oprim focul.

După ce compoziția s-a răcit puțin adăugăm oul și amestecăm bine.

Umplem fiecare jumătate de cartof cu compoziția de ciuperci și le așezam apoi într-o tavă unsă cu unt. Peste ele mai adăugăm o cană cu apă amestecată cu 2 linguri cu bulion și puțină sare. Dăm la cuptor 25-30minute să se gratineze.

Se servesc calzi cu smântână, cu brânză rasă, simpli sau alături de orice salată de legume de vară.
Dacă vrei să pregătești rețetă de post nu mai adaugi oul și va fi la fel de bună.

Sursa: Gustos.ro

Distribuie articolul: