Privesc regulat emisiunile lui Jamie Oliver, cel care îi convinge pe englezi că a găti acasă nu este de loc costisitor și nu necesită mult timp. Îmi place stilul lui și energia în a găti bucatele. Sper să mai arăt aici câte ceva din ale lui Jamie, iar pentru început vă împărtășesc rețeta cartofilor pe care am încercat-o recent. Rețetă pentru 2 porți. Prețul unei porții 8 lei.

Ingrediente:

  • 10 cartofi mici sau medii cu coaja subțire (sau mai bine cartofi noi)
  • 6 căței de usturoi
  • Rozmarin verde sau uscat
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline sau de floarea-soarelui

Mod de preparare:
Se spală cartofii bine. În această rețetă cartofii nu se curăță de coajă. Într-o cratiță cu apă se pun cartofii și se fierb până sunt gata la 90%.

Se scurg de apă și se pun într-o tigaie cu puțin ulei să se rumenească pe ambele părți. Turtim puțin cartofii ca să crape. După ce cartofii se rumenesc pe ambele părți îi presurăm cu sare, piper și frunzulițe de rozmarin. Adăugăm cățeii de usturoi întregi, necurățați de coajă, pe care îi zdrobim puțin cu cuțitul.

Punem tigaia în rolă să se amestece toate gusturile și gătim încă vreo 10-15 minute.
Cartofii se servesc ca garnitură pentru bucate de carne, însă cine ține postul îi poate servi și ca fel principal, alături de o salată de legume.

Poftă bună!

Distribuie articolul: