Colecția „Cartier codobelc”, coordonată de Lică Sainciuc, a fost declarată cea mai bună colecție de carte pentru copii la Salonul Internațional de Carte pentru Copii din Chișinău, încheiat la 26 aprilie. Ținută poligrafică de excepție, texte clasice și cele mai frumoase desene fac din cărțile „Cartier codobelc” o adevărată duminică a cuvintelor și culorilor.

Albinuța, ediția a XV-a de Grigore Vieru. Desene de Lică Sainciuc. Legată, 116 pagini, 39 RON/128 MDL

„Trec șiraguri pe cărare

Tot furnici, tot negrișoare!

Încotro se tot grăbesc?

Către cei ce le-ndrăgesc.”

Sunt literele. Pe care le-au învățat acu, mai bine de treizeci de ani, părinții celor care le învață astăzi din noua ediție a Albinuței. Mai sunt și cifrele. Mai este și foarte mult bun-simț și bună-creștere în textele și desenele Albinuței.

Ilustrațiile lui Lică Sainciuc, textele lui Grigore Vieru și textele alese din alți scriitori de către Grigore Vieru ne învață să fim buni, corecți, liberi.

Alfabetul cu povești  de Lică Sainciuc. Legată, 108 pagini, 33 RON/120 MDL

„Cine nu l-a cunoscut în copilărie — uneori chiar fără să știe — pe Lică Sainciuc, de fapt, nici nu s-a născut — așa se glumește la Chișinău. Nicio literă de alfabet nu a intrat în mintea mei multor generații de copii fără ca, mai întâi, să se regăsească în culoare, în desen, în fascinanta pictură a acestui artist de la Chișinău.” (BBC, 2005)

Scufița Roșie de frații Grimm. Desene: Lică Sainciuc. Traducere din germană de Daniel Gicu. Legată, 32 pagini, 28 RON/55 MDL

Cenușăreasa după  Charles Perrault. Desene: Lică Sainciuc. Legată, 32 pagini, 28 RON/55 MDL

Capra cu trei iezi  de Ion Creangă. Desene de Igor Vieru. Legată, 32 pagini, 28 RON/55 MDL

„Nu poate fi dar mai de preţ ca dragostea de ţară şi de neam, dragostea de frumos, pe care ne-o insuflă pânzele şi grafica lui Igor Vieru. E pragul casei părinteşti, e scrânciobul

din copilărie, e lumina din geamul care aşteaptă urători. Creaţia lui ne scoate în largurile frumosului, înnobilându-ne şi mobilizându-ne să apărăm viaţa şi poezia ei.”

(Spiridon Vangheli)

Ceasul de Grigore Vieru. Desene de Dorina Scorocârjă. Legată, 32 pagini, 28 RON/55 MDL

Poetul Grigore Vieru a semnat câteva proze scurte pentru copii, adevărate bijuterii pentru lecturile de seară. Ceasul este prima carte din prozele scurte ale poetului care apar la Cartier. Desenele sunt semnate de tânăra și talentata pictoriță Dorina Scorocârjă.

Mama de Grigore Vieru. Desene de Igor Vieru. Legată, 32 pagini, 28 RON/65 MDL

Ediția a doua a volumul Mama de Grigore Vieru, cu cele mai frumoase poezii dedicate mamei, apare după 40 de ani de la prima ediție (Editura Lumina, 1975).

Povestea codrului de Mihai Eminescu. Desene de Igor Vieru. 28 RON/65 MDL

Cele mai frumoase poezii dedicate codrului de Mihai Eminescu apar în volumul Povestea codrului cu desenele canonice ale maestrului Igor Vieru.

Desenele lui Igor Vieru au apărut inițial într-o primă ediție în Freamăt de codru din 1972 și Revedere din 1974.

În curând:

Balada celor cinci motănași de Ion Druță. Desene de Mihaela Paraschivu

Povestea furnicii de Ion Druță. Desene de Alexei Colâbneac

Pâine cu rouă de Grigore Vieru. Desene de Roman Tolici

Toporul cu coadă de păun de Grigore Vieru. Desene de Ghenadie Popescu

Păcală și tândală. Desene de Igor Vieru

Călin de Mihai Eminescu. Desene de Igor Vieru

 

Creștem împreună mai buni și mai frumoși.

P