A făcut medicina, deşi mereu îi era gândul la muzică. La 26 de ani, pasiunea a învins, atunci când Carolina Prepeliţă păşeşte pe scena profesionistă. A ştiut din prima să câştige inimile spectatorilor, însă de la o vreme încoace este o prezenţă tot mai rară, prilej pentru care am scos-o la o cafea ca să ne povestească mai multe.

De mult timp nu auzim aproape nimic despre Carolina Prepeliţă. Ce s-a întâmplat?

Ba da, se aude. Recent am făcut nişte filmări, dăunăzi am fost invitată la o emisiune de la Moldova1. Într-o oarecare măsură poate aveţi dreptate, fiindcă cunoaştem care este situaţia în ţara noastră. Financiar, nu prea am posibilitatea să realizez un videoclip bun. În plus am familie, am copii şi nu pot să-mi permit să cheltui o sumă de aproape 5000 de euro, adică preţul unui videoclip reuşit.

Şi atunci colacul de salvare sunt nunţile, petrecerile private?

Da, este adevărat. Aşa îşi câştigă existenţa artiştii de la noi, iar anul acesta am muncit foarte mult pe la ceremonii. Moldova este mică şi concerte sunt puţine, motiv din care nu prea ai şanse de promovare.

pretelita1

Cât de importanţi au devenit banii pentru industrie muzicală de la noi ?

Sunt foarte importanţi, pentru că în ziua de azi dacă nu-i ai, practic nu devii cunoscut, chiar dacă ai un mare talent. Din păcate, asta e realitatea şi suntem nevoiţi să ne conformăm. Pentru tineri este foarte dificil, fiindcă sunt abia la început de cale, iar dacă nu ai bani, nu poţi să-ţi promovezi o piesă. Dacă părinţii au posibilitate să-şi ajute copilul, bravo lor, căci de cele mai multe ori numai talentul nu este suficient pentru un artist.

Ce te face să mergi mai departe, să rămâi pe linia de plutire?

Familia şi copii, pentru că am avut şi depresii şi greutăţi, deoarece uneori nu puteam să realizez ceva în domeniul artei. Ştii, am absolvit facultatea de medicină, însă faptul că nu puteam exista fără muzică m-a determinat până la urmă să aleg această cale, chiar dacă nu o singură dată m-am convins că nu e totul de culoarea roz aşa cum am crezut la început. Totuşi sunt optimistă, zâmbitoare şi vreau să cred că poate cândva va fi mult mai bine.

Nu ai regretat niciodată că ai dat prioritate muzicii şi nu medicinei?

13346569_1041981495893251_3498411758478589578_nNiciodată. Pentru că de mic copil mi-a plăcut tot ce este legat de artă: actorie, coregrafie şi muzică. Ba chiar regretam uneori că am studiat la medicină, însă acum nu îmi pare rău, pentru că îmi ajută foarte mult zi de zi, atunci când cineva din familie are nevoie de un ajutor medical.

Știu că scrii poezii. Nu ai încercat să te lansezi ca poetă?

Cândva mi-au fost publicate într-o revistă un număr destul de mare de poezii. Sinceră să fiu, chiar m-am gândit la acest lucru, însă în ultimul timp l-am trecut cu vederea, fiindcă cum spuneam, anul acesta a fost foarte încărcat din punct de vedere profesional. Dar nu este târziu să mă lansez ca poetă.

Ai un motto după care te ghidezi?

De fapt, am două: Chiar dacă cazi să te ridici, să mergi înainte zâmbind. Și pentru că azi lumea este orbită de prea multă ură şi invidie, oferă-i duşmanului şi al doilea obraz.

Cu ce te ocupi pe lângă muzică?

Pe lângă familie şi muzică, marea mea pasiune este fotografia. Acasă am foarte multe albume cu fotografii cu străbuneii, buneii şi părinţii. Adică am toată istoria familiei mele în fotografii, un lucru sfânt pentru mine. Această ocupaţei îmi serveşte drept refugiu de lume.

Cât de curând ne putem aştepta la o nouă piesă de la Carolina Prepeliţă?

Acum vreau să fac o piesă nouă împreună cu un alt artist, deocamdată, evident este un secret. Este o surpriză, care sper foarte mult că îmi va reuşi.

Ce mesaj ai dori să adresezi femeilor din Moldova?

Să fie puternice, diplomate, să creadă în ele, fiindcă este un lucru care contează mult, atunci când ai nevoie să treci de orice obstacol. Să fie optimiste şi chiar dacă au eşecuri în dragoste, în carieră, de altfel viaţa nu ar fi atât de interesantă, dacă ar fi ideală. Nu trebuie să uite că viaţa cu adevărat este minunată şi să-şi trăiască clipa zâmbind.

Distribuie articolul: