Femeile care au exclus carnea roșie din rația alimentară suferă de două ori mai mult de depresie și anxietate Cerectători australieni au descoperit că femeile care mănîncă mai puțină carne de miel și de vită, decît este recomandat, pot fi diagnosticate cu grave tulburări mintale.
Studiul realizat cu ajutorul a mai mult de 1000 de femei a arătat că folosirea doar a cărnii de pui și de pește, nu este atît de sănătoasă cum se crede.
“De la început am crezut că și carnea roșie nu este folositoare pentru sănătatea mentală, studiile din alte țări au arătat că aceasta poate dăuna sănătății fizice, dar se pare că ea este cu mult mai importantă”, a spus Felice Jacka, de la Deakin University.
“Cînd am analizat femeile care consumă mai puțină carne roșie decît este recomandat, am descoperit că acestea pot suferi de două ori mai mult de anxietate, ca cele care consumă carne în conformitate cu norma”.
Profesorul a adăugat:”Chiar și atunci cînd am luat în considerație dietele femeilor, și alți factori ca statutul social-economic, nivelul activităților fizice, fumatul, greautatea și vîrsta, relația dintre consumul redus de carne și sănătatea mintală a rămas aceeași”.
“Un lucru interesant este faptul că nu există nici o relație dintre alte proteine, cum ar fi carnea de pui, de pește, porc sau plante pe bază de proteine, și sănătatea mintală”.
Rezultatele cercetărilor au fost publicate în revista “Psychotherapy Psychosomatics”, cu toate acestea profesorul avertizeză femeile, că depășirea normei de carne roșie, la fel nu este prielnică.
“Am constatat că folosirea în cantități mari a cărnii roșii, la fel poate fi dăunătoare pentru sănătate”, a spus ea.
“Se știe că calitatea dietei urmate este importantă pentru sănătate, dar se pare că includerea în rație a unei bucăți mici de carne roșie, pe săptămînă, este de asemenea foarte important”.
Studiul realizatde “Barwon Psychiatric Research Unit”, a avut loc în regiunea Geelong în Australia.
Profesorul Jacka a spus: “Carnea roșie este un produs sănătos, deoarece ea conține un nivel ridicat de substanțe nutritive, inclusiv acizi grași omega-3, care sunt importanți pentru sănătatea mintală și fizică”.
Departamentul de Sănătate Australian recomandă consumarea a 70g de carne roșie pe zi.

Distribuie articolul: