Ne-am obișnuit să credem că munții de ciocolată și râurile de lapte pot fi doar efecte create prin programe specializate, la calculator. Nu ne-am fi gândit, însă, că astfel de compoziții apetisante pot fi create în realitate, de mâna omului. Fotograful englez Carl Warner poate crea fotografii din produse alimentare: zefire, paste, pești, castraveți și alte bunătăți din care creează lumi de poveste. Cum arată frumoasele lucrări ale artistului, vedeți mai jos.

Da, așa este: toate imaginile pe care le urmăriți mai jos sunt, de fapt, create din alimente proaspete! Artistul folosește o mare varietate de ingrediente, precum: mezelurile, peștele proaspăt, fructele, legumele, pâinea și alte alimente, pentru a construi adevărate lumi care par incredibil de realiste.

Din alimente și puțină imaginație, Warner poate creează nave care plutesc pe mări furtunoase, Marele Zid Chinezesc, păduri și munți și alte elemente ale naturii, pe care le reproduce până la cele mai mici detalii.

Deja de 25 de ani, fotograful și ilustratorul originar din Liverpool creează adevărate opere din fotografiile pe care le realizează, iar o parte din lucrări au fost atrase în industria publicitară.

Ultima colecție de peisaje făcute din mâncare, a fost denumită, de căte Carl Warner, drept „Foodscapes”. În aceste peisaje, alimentele sunt suprapuse în straturi pentru a crea iluzia de volum. Mai întâi, Warner creează desenele pe hârtie, după care, începe tăierea, lipirea și construcția cu produse alimentare. 

Am tendința de a păcăli privitorul că ceea ce vede este o scenă reală, la prima vedere. Creațiile mele aduc zâmbet în ochii oamenilor, iar aceasta e partea bună a lucrurilor, pentru care mă mândresc”, recunoaște artistul, pe pagina sa web.

Ilustratorul poate petrece până la 3 zile pentru a alcătui compozițiile și altele câteva pentru a retușa imaginile și a le adăuga luminile care lipsesc. Mult timp, însă, este investit în planificarea fiecărei compoziții și a fiecărui ingredient în parte, până la cel mai mic element. Deși recunoaște că nu a folosit ingredientele utilizate în alimentație, Carl Warner are puterea de a face mâncarea veșnică grație camerei foto.

Foto: Carl Warner

Distribuie articolul: