O cercetare recentă susţine că modul în care cineva flirtează este mult mai important decât aspectul fizic sau ţinuta. Efectul este garantat atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Psihologul Monica Moore, de la Universitatea Webster din St. Louis, a coordonat o cercetare despre tehnicile de flirt. Ea a observat comportamentul tinerilor în cluburi, baruri, mall-uri şi alte locuri unde oamenii singuri se întâlneau pentru a-şi găsi un partener.

flirt

Moore a remarcat că nu persoanele foarte frumoase erau considerate mai atrăgătoare, ci acelea care îşi arătau disponibilitatea şi încrederea în sine prin contact vizual şi prin zâmbet.

Concluzia este că dacă îţi arăţi interesul faţă de o persoană, „bătălia” este deja pe jumătate câştigată. Pentru ambele sexe, cele mai importante tehnici sunt exact acestea două: privirea şi zâmbetul.

flirt

Mai puţin impresionante sunt strângerile de mână sau „bătaia” pe umăr. Prin urmare, atingerile mai blânde, care implică o îmbrăţişare şi contact vizual sunt cele mai seducătoare.

Sursa/Foto: descopera.ro, psychologies.co.uk, cosmo.ph

Distribuie articolul: