Pentru că anul e deja pe sfârșite, experții de la Lonely Planet au desemnat Top 10 cele mai recomandate orașe pentru călătorii în 2015. Cel mai interesant oraș pentru turiști s-a dovedit chiar Washington DC. Ce orașe îl urmează, aflați mai jos.

#1. Washington. DC, SUA. Este unul dintre cele mai bune orașe cu muzee și monumente din lume, în frunte cu Smithsonian. În 2015, se vor împlini 150 de ani de la asasinarea lui Abraham Lincoln. Anul viitor, Washington-ul va fi plin de artefacte, un Life Memorial închinat soldaților americani invalizi și mâncăruri ale diferitor etnii.

#2. El Chaltén, Argentina. Este un oraș plin de monumente ale naturii: vârfuri, lacuri, păduri și cascade. Parque Nacional Los Glaciares și Monte Fitz Roy sunt doar două dintre atracțiile orașului. Anul viitor, orașul va împlini 30 de ani de la fondare. 

#3. Milano, Italia. Un oraș de o eleganță aproape înfricoșătoare. În 2015, al doilea oraș ca mărime din Italia se va bucura de toate tipurile de călător. Orașul se va transforma într-un adevărat oraș roman în care vor avea loc workshop-uri culinare, degustări de vinuri și interpretări muzicale stradale. 

#4. Zermatt, Elveția. Este destinația perfectă pentru amatorii de alpinism. În 2015 această „divă” dintre stațiuni sărbătorește 150 de ani de la prima ascensiune. Vizitatorii vor putea urmări o teatru în aer liber.

#5. Valletta, Malta. Poate bucura ochiul cu clădiri încă din secolul XVII. Contrastul dintre vechi și nou este surprinzătoare. În 2015, orașul va comemora, de asemenea, 450 ani de la Great Siege.

#6. Plovdiv, Bulgaria. Unul dintre cele mai frumoase orașe vechi din Europa, cu fundal alcătuit de Munții Rodopi și cu o serie întreagă de comorile istorice, ascunse în viața de noapte a orașului.  Există o multitudine de motive pentru a explora Plovdiv: ruine remarcabile, muzee, restaurante, hoteluri…

# 7. Salisbury, Marea Britanie. Merită să vă opriți în acest oraș, în călătoriile prin Mare Britanie. Anul viitor, Salisbury va găzdui expoziții de branduri, muzică în aer liber, festivaluri de flori …

#8. Viena, Austria. Pe lângă toate atracțiile turistice cu care se poate lăuda, Viena va găzdui, anul viitor, și marele Eurovision Song Contest. 

#9. Chennai, India. Este o metropolă umedă, capitala de Sud a Indiei. Merită văzut pentru templele sale arătoase, muzeele fascinante și fortificații de epocă. 

#10. Toronto, Canada. Este un megapolis multicultural și promite să aibă, anul viitor, cel puțin 250.000 de vizitatori care vor ajunge la Jocurile Pan-Americane. 

Foto: plus.google.compatagoniaremota.comexpostars.comremax-malta.comtheluxtraveller.comgeographicallyyours.blogspot.com,  studyblue.comcommons.wikimedia.org, panoramio.com, www.rauwblog.nl

Distribuie articolul: