Fetele zilelor noastre recurg la multe șiretlicuri, doar-doar s-or mărita cu prințul din visele lor. Unele pun și lumânări la biserică, astfel, crezând că le cresc șansele să se mărite „bine”. Iată ce le explică părintele Pavel Borșevschi despre calitatea lumânărilor cu care venim la biserică și legătura lor cu măritatul.

„Majoritatea creștinilor vin la biserică cu lumânări de la piață, făcute din benzină și alte produse toxice, le inhalează ei și dăunează și bisericii. Am cheltuit odată 150 mii de lei pentru curățarea bisericii și restaurarea icoanelor după fumul negru al lumânărilor cumpărate de pe la vrăjitoare”, a precizat preotul paroh al bisericii „Sfântul Dumitru” din capitală.

 

Întrebat de prezentatoarea Elena Robu dacă aceste lumânări, pe care tinerele le aprind la biserică pentru a se mărita le ajută, părintele Borșevschi a replicat: „Unele fetele ascultă de aceste vrăjitoare și vin cu 20-30 de lumânări pentru a se mărita. Eu le zic să vină cu dragoste la biserică, și nu cu ispita. Stai și te roagă, dar nu dăuna bisericii. Astea care ascultă de vrăjitori, cu dracu se vor mărita, căci nu Dumnezeu aduce un soț rău, dar vrăjitorul”, a mai spus părintele.

Preotul Pavel Borșevschi a vorbit la emisiunea „Alb&Negru” și despre semnificația sărbătorilor Pascale, a darurilor care se pun me morminte și a ceea ce se petrece la cimitire cu ocazia Blajinilor. Urmăriți AICI interviul integral cu părintele Borșevschi.

Distribuie articolul: