Promotoare înrăită a portului național, Ministrul Culturii Monica Babuc a vorbit recent într-un interviu despre alte pasiuni ale sale. Astfel, ministra a recunoscut că are o pasiune care este mai mult decât un drog pentru ea și anume lecturile, iar librăriile sunt magazinele unde șefa de la cultură intră cel mai des.

“Îmi place foarte mult să citesc, a răspuns ministra, întrebată fiind despre pasiunile sale. Din păcate nu reușesc prea mult în ultima vreme. Librăriile pentru mine sunt mai mult decât un drog. Cartea pe care acum o recitesc este o selecție de nuvele de Ana Gavalda și se numește ‘Aș vrea să mă aștepte și pe mine cineva’ – niște nuvele foarte frumoase, cum numai franțuzoaicele pot să scrie”, a mai spus Babuc.

 

Șefa de la Ministerul Culturii a mai recunoscut că-i place și teatrul, și muzica clasică, și dansul, dar și să cânte – “toate mă caracterizează”, a concluzionat Monica Babuc. Întrebată ce spectacol a văzut ultima dată, Babuc a precizat că a fost vorba despre un spectacol pentru copii, prezentat la Teatrul de Păpuși ‘Licurici’. “A fost vorba despre piesa ‘Steaua lui Guguță’, de marele scriitor Spiridon Vangheli. Impresionant a fost să văd actorii care, altădată erau ghidați de Titus Jucov și care au creat acum o atmosferă pioasă la ‘Licurici’”, mai mai spus în emisiunea ‘Alb & Negru’ prezentată de Elena Robu.

Distribuie articolul: