De când vedetele de la Hollywood au început să-şi facă de cap în alegerea partenerilor, a vedea pe stradă cupluri în care el e mai mare ca tatăl ei şi invers nu mai şochează pe nimeni. Totuşi, care e diferenţa de vârsta ideală dintre parteneri? Un studiu britanic efectuat recent a găsit răspunsul. Conform studiului britanic efectuat pe 2000 de adulţi, diferenţa de vârstă ideală între partenerii unui cuplu este de 4 ani şi 4 luni. Doar un procent dintre femeile intervievate au declarat că preferă un bărbat mai tânăr şi doar 2 procente dintre bărbaţi au declarat că preferă femei mai în vârstă.

Printre celebrităţile cu o astfel de diferenţă în cuplu, îi întâlnim pe actriţa Gwyneth Paltrow, 40 şi solistul Coldplay, Chris Martin, căsătoriţi de 9 ani, cu 2 copii; Regina Elizaveta, 86, şi Prince Philip, 91; modelul Kate Moss, 39 şi muzicianul Jamie Hince, 44.

Psihologul şi expertul în relaţii, Julia Cole afirmă: “Diferenţa mare de vârstă devine tot mai populară odată cu promovarea diversităţii cuplurilor. Totuşi, dacă diferenţa de vârstă este de peste 10 ani, cuplul se va confrunta pe parcurs cu probleme de care nu-şi bat iniţial capul. De aceea, străduiţi-vă să vă găsiţi un partener de viaţă nu cu mult mai în vârstă decât voi!”

Diferenţe mari de vârstă întâlnim la vedete precum: Ashton Kutcher şi Demi Moore(15 ani), Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas(25 de ani), Celine Dion şi Rene Angelil (26 de ani), Natalia Barbu şi Nicolae Sota (26 de ani).