Lumea se dezvoltă cu o viteză pe care unii nici nu și-o pot închipui. Deja astăzi nimeni dintre casieri nu va fi mirat, dacă vei achita cumpărăturile, apropiind telefonul de terminal. Cardurile bancare încep să dispară, iar noi nici măcar nu am observat asta. Valoarea studiilor superioare devine tot mai mică. Cunoștințele oferite de universități nu mai sunt unice. Nu ai nevoie să studiezi la universitatea din Harvard ca să știi ce se învață la Harvard. Dacă acum 5 ani diploma de studii superioare îți oferea prioritate în aproape toate companiile, atunci în ziua de azi aceleași cunoștințe le poate obține oricine. Diplomele în format fizic vor dispărea în câțiva ani. 

Iar în toată povestea asta devine important să înțelegi că și noi trebuie să evoluăm, să ne dezvoltăm și să alegem corect domeniul în care suntem pregătiți să activăm. Ca să fim competitivi nu e suficient să avem o diplomă și să cunoaștem engleza bine. Acum companiile au de ales între un Petru care cunoaște extrem de bine engleza și Ion care o cunoaște.

kjellnordstrom_nordicbusinessforumpress

Kjell Nordstrom vine la Chișinău pe 5 octombrie ca să ne „scuture” un pic și să ne aducă pe noi toți cu picioarele pe pământ. El este profesor ar școlii economice suedeze, cel care a scris renumita carte „Funky Business”. Tot ce a scris el în cartea sa în 2003 s-a produs deja. În timpul atelierului din 5 octombrie vom avea ocazia să auzim noi previziuni și ne vom putea pregăti cum se cuvine pentru transformările revoluționare inevitabile pe care nu avem cum să le ocolim. Cea mai inteligentă decizie e să ne adaptăm și să ținem pasul cu ele.

Vrei să participi la atelier? Înregistrează-te pe funk.md sau la numărul de telefon 079 409 496.