Cântăresc în total 639 de kilograme și au de slăbit împreună 120. Șapte femei au fost selectate să participe la proiectul de slăbire The Power of Jumping, ajuns la a doua ediție, program lansat de Elena Ozun, fondatoarea Studio-ului de Fitness și Nutriție ce îi poartă numele.

100 de femei au aplicat pentru proiect, dar numai șapte au câștigat șansa de a face jumping fitness gratuit și de a învăța de la profesioniști cum să se alimenteze corect.

„Am vrut o anumită greutate, de la 80 kg în sus, să avem în proiect persoanele care au nevoie de mai mare ajutor. Am avut fete de 67 kilograme, care după părerea mea, într-o lună, dacă ne apucăm să mâncăm sănătos, facem un pic de mișcare, revenim la greutatea ideală. Foarte multe la întrebarea de ce nu reușești singură spun „motivația”, iar motivația trebuie să o găsim noi. Nimeni nu o să te ajute, nici instructorul, nici nutriționistul, dacă nu ai singură dorința de a schimba ceva”, ne-a explicat Elena Ozun, fondatoarea Fitness and Nutrition Studio.

Jumping 2

Anume dorința arzătoare de a-și schimba viața le-a adus pe fete la ușa instructoarei de fitness Elena Ozun.

„Vreau să dau 35 de kg jos, sper să fac asta. Știu că trebuie de muncit, știu că pot. Cântăresc astăzi 97 kg. Eu niciodată nu am fost slabă, slabă. În ultimii ani am slăbit, am adăugat din nou. Intru în proiect, slăbesc și duc un mod de viață sănătos”, ne-a mărturisit Doina Zaharciuc.

Jumping

Participantele și-au pus pe tavă toate fricile și neliniștile, și-au deschis sufletul în fața Elenei Ozun, mărturisind că văd în proiect o salvare. Cu vocea tremurândă au rostit cifrele care le înspăimântă și le fac să piardă din ochi licărul de altădată. Cu fiecare zi ce trece, se simt tot mai nesigure pe sine din cauza kilogramelor în plus.

„Am înălțimea de 1,75 m, greutatea vreo 82 kg, vreau să slăbesc măcar 10 kg. Nu reușesc să mă alimentez corect, am un regim de muncă încărcat. Eu am fost foarte slabă, în trei ani m-am îngrășat. Aveam 48 kg”, povestește cu vocea tremurândă Ana Dica.

Și atunci, unele participante s-au emoționat până la la lacrimi atunci când și-au auzit numele în lista beneficiarelor unui program de fitness și nutriție unic pentru țara noastră. 

„Nu mă complexez, dar am o dorință să ajung să fiu frumoasă, eu pot. Am 20 de ani și 80 kg, la o înălțime de 1 metru și 67 cm. La începutul lui 2016 cântăream 53 de kg, apoi mi-am schimbat un pic modul de viață, în 2-3 luni am început foarte mult să adaug”, ne-a povestit Aliona Haruța.

Jumping 7

Timp de 3 luni, cu cele 7 femei vor lucra instructorii de jumping fitness. Elena Ozun le va prescrie fiecărei participante un regim alimentar individual. Și în acest an, participantele la proiect vor face jumping fitness de 3 ori pe săptămână, vor sări și vor dansa pe trambuline. La un singur antrenament se ard în jur de 1200 kcal, se ameliorează circulația sangvină, venoasă și limfatică. Prima ediție a demonstrat eficiența acestui gen de sport. Câștigătoarea proiectului, Victoria Ursu, a topit tocmai 20 de kilograme de grăsime pură în trei luni. Noi vom fi cu ochii pe participantele din acest an ca să le vedem luându-și adio de la grăsimea care le dă multe bătăi de cap.

P