Deși are doar 24 de ani, Hersiana Matmuja, sau Hersi, cum mai este numită, a cucerit întreaga Albanie cu vocea sa divină. Despre cât de talentată este tânăra care anul acesta va reprezenta Albania la Eurovision, aflați în continuare.

S-a născut în 1990, într-un orășel din nordul Albaniei și a marcat toate festivalurile de muzică pentru copii, cu perseverența și talentul său.

Anul trecut, Hersi și-a luat inima în dinți și a deschis ușile preselecției pentru Festivalul Këngës – cel mai mare consurs muzical din Albania. La doar 23 de ani, a trezit focul în inima juriului și a câștigat ediția a 52-a celui mai mare festival albanez de muzică.

Dragostea pentru muzica academică a determinat-o pe Hersi să pășească și pragul Conservatorului Santa Cecilia” din Roma.

Deși a studiat muzica clasică, Hersiana recunoaște că este fana unor star-uri muzicale precum Lady Gaga, Celine Dion, Rihanna, Björk și ABBA.

Și cum șansele favorizează doar o minte pregătită, Hersiana a fost alegerea publicului și a juriului, care i-au pus pe umeri o însărcinare nu prea ușoară: cea de a reprezenta Republica Albania la cel mai mare concurs muzical din UE – Eurovision Song Contest, ediția 2014.

Va cânta piesa ”One Night’s Anger” – melodie care scoate în evidență tot ceea ce simte Hersiana pe scenă și în viața reală. Dacă v-a plăcut piesa de concurs a Hersianei, o puteți aprecia AICI.


V-ați întrebat despre cum se simte în pielea celei care va urca pe scena concursului care se va desfășura la Copenhaga? să știți că Hersi își împarte euforia cu toată lumea:

Vreau să zbor! Vreau să trăiesc frumos fiecare secundă din viața mea. Vreau să-mi iubesc la nesfârșit familia, cealaltă jumătate, natura și tot ce mă înconjoară. Vreau să învăț să explorez eternitatea, pentru că acolo vor rămâne vocea și sufletul meu. Tot ce vreau să fac este să cânt, deoarece muzica este sufletul meu!” a scris, recent, Herciana, pe pagina sa oficială de Facebook.

Acum, că se pregătește pentru semifinale și finală, să-i urăm succes și să-i savurăm vocea angelică, care va încânta Danemarca în prima decadă a lunii mai!

Lista completă a pieselor care vor fi interpretate, în acest an, la Eurovision, o găsiți AICI.

 

Distribuie articolul: