Are aproape 28 de ani și toți spun că atunci când s-a născut, nu a plâns, ca un copil obișnuit, ci a cântat! La începutul lunii mai, cântăreața și compozitoarea Vilija Matačiūnaitė va ateriza în Copenhaga pentru un rol de excepție: acela de a purta renumele Lituaniei la concursul muzical Eurovision Song Contest.

Vilija s-a născut la Vilnius, acum 27 de ani, iar cea care i-a detectat talentul vocal a fost chiar educatoarea de la grădiniță.

Când a împlinit vârsta de 18 ani, Vilija a mers la concursul muzical, pentru tineri, “Amber star”, iar acolo a cucerit locul doi.

În 2005, a fost recomandată pentru participarea la concursul lituanian de muzică ”The Way To The Stars” (Calea spre stele) și a ieșit, în finală, tot pe locul doi.

Și cum oamenii talentați și ambițioși nu se mulțumesc cu locuri secunde, Vilija a început să muncească mult mai mult asupra sa. Pregătirile au adus efect. La concursurile organizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă, tânăra cântăreață a reușit să ia locul întâi.

Talentul Vilijei a adus-o pe tânără și la Chișinău în anul 2011. Atunci, a participat la concursul ”Golden Voices” și a ieșit pe locul întâi.

Anul acesta, Vilija va reprezenta Lituania la Eurovision Song Contest, interpretând piesa ”Attention” – versurile căreia le-a scris chiar ea. Însă, cum un cântec bun nu poate avea doar versuri bune, Vilija a încercat să pună versurile pe note muzicale. Cel care a ajutat-o să perfecționeze piesa a fost Viktoras Vaupšas – un compozitor lituanian de muzică academică.

Cântă despre atenție – ceea ce le lipsește cel mai mult oamenilor, atunci când iubesc.

Piesa va fi interpretată în cadrul primei semifinale a concursului Eurovision.

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Distribuie articolul: