„Azi mi-a scris o mamă. „Am rămas cu 20 de lei în buzunar”, mi-a mărturisit femeia cu tristețe. Sunt sigură că avea lacrimi în ochi când a scris aceste cuvinte. Și chiar dacă are numai 20 de lei la suflet, această mamă îmi spune că ar vrea să mă invite să merg la școala unde învață fiul ei și să le vorbesc picilor despre mesajul cărților pentru copii pe care le semnez. Mi-a atins inima. Am lăcrimat, apoi m-am revoltat, după care m-am calmat și m-am pus să scriu. Atâta pot să fac. În asta stă puterea jurnalistului. Să dea alarma și, prin intermediul lui, să ne facem auziți”, a scris autoarea Stela Popa. De fapt jurnalista vroia să scrie despre lansarea CD-ului poveste „Semincioara Fermecată”, eveniment care s-a întâmplat vineri, 15 aprilie, în cadrul Târgului de carte pentru copii.

„Femeia aceasta, cu 20 de lei la suflet, își dorește pentru fiul ei… o carte! Nu o bucată de pâine, un cornișor sau altceva. O carte! Atâta vrea! Vă vine-să credeți?”, mai scrie Stela Popa. „Mă înfior de statul în care trăim. Mă înfior de crunta sărăcie în care ne bălăcim. Mă înfior de cum de ne-au adus la sapă de lemn… Dar când eram gata să-i scriu femeii că vin și fără cei 20 de lei pe care îi mai avea la inimă, îmi scrie: „Plecăm curând peste hotare. Ne mutăm”.

„Pe acest fundal trist, țin totuși să mulțumesc că încă mai întâlnesc părinți care se mai interesează de cartea pentru copii. I-am întâlnit și vineri la Târgul de Carte pentru Copii alături de micuții lor, alături de profesori și de multă lume bună care a venit la lansarea CD-ului poveste „Semincioara fermecată”. Povestea este citită cu mult drag de vedete din Republica Moldova. Niște oameni excepționali cărora le pasă de copiii noștri. Oameni care au vrut să le oferim celor care vin din urmă mai mult decât o face statul. Rolurile au fost interpretate de: Tamara Berzoi, Anatol Durbală, Andrei Porubin, Mihaela Strâmbeanu, Daniela Burlaca, Iurie Gologan, Emilian Creţu. Coloana sonoră şi voce Stela Botez şi Ina Zdorovetchi.

Și pentru că mesajul din „Semincioara fermecată” este: „Copii, iubiți-vă părinții și apreciați-le sacrificiul care-l fac pentru voi”, micuții au  plecat acasă cu zeci de cadouri atât pentru ei, cât și pentru părinții lor. S-au gândit la asta partenerii care m-au susținut. În primul rând StarNET, căruia îi mulțumesc și cu acest prilej pentru sprijin. Așa cum le mulțumesc și celorlalți parteneri ai proiectului, inclusim mass-mediei”, a mai spus autoarea.

CD-ul îl mai găsiți astăzi la Târgul de Carte de la Moldexpo, iar mai apoi la Cartier.md, Librarius.md, Bestseller.md, audiolibraria.ro

Cartea „Semincioara fermecată” e pe drum. Vă așteptăm la lansarea ei pe 16 mai, la Librăria din Centru. Ni se vor alături mămici-vedete și vom oferi din nou o mulțime de premii.

Foto: Iacovlev Dima Photographer