Doinița Gherman este artista care face tot posibilul ca în fiecare zi să devină mai bună. Așa cum ne-a declarat, ea este femeia care se autodepășește, iar în loc de procedurile cosmetologice, cea mai bună metodă de înfrumusețare este îngrijirea sa spirituală.

De ceva timp ai pierdut un număr considerabil de kilograme, iar pe zi ce trece arăți tot mai bine. Probabil silueta ta binefăcută provoacă multă curiozitate din partea presei și a publicului, dar te întrebăm și noi: care este secretul frumuseții tale?

Am dat jos câteva kilograme, dar nu s-a întâmplat să fie brusc. Acuma când ajung să fiu întrebată de lume cum am slăbit sau dacă mai continui să slăbesc, le răspund: faptul că am grijă de mine nu reprezintă un efort, ci un stil de viață. Eu pur și simplu fac ore zilnice de sport, fac dans, dar schimbarea, vine de fapt, din sufletul și din mintea noastră. Nu e vorba de o transformare fizică, ci de cea interioară. La momentul actual eu mă simt perfect.

Ce trucuri sau proceduri de înfrumusețare pui în practică și ai putea să le recomanzi altor femei?

Eu nu am căutat careva trucuri de frumusețe, vârsta mea îmi permite să fiu mai puțin atentă la aceste detalii. Eu în viața de zi cu zi nu mă machiez deloc, îmi place laptele, însă nu gras. Îmi place carnea de pui, de pește și foarte rar de vită. Încerc să renunț la carnea de vită.

Nu folosesc niciun fel de cremă sau măști. Am făcut în viața mea doar curățarea tenului cu cuburi de gheață.

Care este atunci secretul frumuseții?

Secretul frumuseții pentru fiecare femeie este foarte individual. Nu tot ce este bun pentru mine este benefic pentru altcineva. Pentru mine sufletul și starea mea de spirit este secretul frumuseții. Emoțiile sufletului nostru se imprimă pe fața noastră, pe ochii noștri, pe ridurile feței. Sunt convinsă de asta.

Ce stare sufletească ai acum și cum îți menții frumusețea în suflet?

Eu, ca oricare alt om încerc să lucrez asupra mea. Asta nu e un efort, dar o muncă plăcută. Cea mai mare artă este cea de a te cunoaște și de a te depăși. Momentul în care îmi este greu, încerc să îl să depășesc, să merg înainte și să învăț să trec peste. Cum se spune că „Dumnezeu nu dă omului mai mult decât el poate duce”.

Sunt și eu om, am existență umană și griji, însă înțeleg că în momente extreme totul depinde de nivelul de percepție a lucrurilor. Uneori pare dintr-o parte că un om care este cu zâmbetul pe buze trăiește viața în roz, însă cel mai des lucrurile nu stau chiar așa”

Corect am înțeles că ești genul de om care nu exteriorizează ceea ce are în suflet?

Ba nu e vorba de asta. Adevărul e că eu pur și simplu îmi dirijez ca în sufletul meu să fie ceea ce trebuie. De fapt, asta pentru mine înseamnă un om de succes, cel care știe să se depășească. Cu fiecare dintre noi se întâmplă lucruri firești, plăcute și mai puțin plăcute, noi nu putem să evităm unele circumstanțe, însă trebuie să învățăm să avem o percepție conștientă a tot ceea ce ne înconjoară. Eu prefer să văd mereu partea bună a lucrurilor, să fac ceea ce îmi place și să muncesc. De asta eu pot să spun că sunt o fericită că am luxul să fac ceea ce îmi place.

IMG_4442

Ai suferit vreodată din cauza unui bărbat? 

Sincer, nu am suferit niciodată din cauza bărbaților. Am fost din adolescență o fată cuminte, care avea alte priorități. De la o vârstă fragedă am început să-mi construiesc o carieră. Nu aveam treabă cu băieții. Eu în general nu am avut mulți bărbați în viața mea.

Ce contează pentru tine la un bărbat?

Eu nu prea am careva criterii pe care mi le-am pus în raport cu bărbații. E ca și cum ai tăia un om în jumătate. Fiecare dintre noi avem calități si defecte. Momentul acesta e ceva mai mult decât cuvinte. E un lucru care se simte și tu iubești persoana pentru defectele și calitățile ei. Eu văd omul ca pe un tot întreg și, de fapt văd interiorul lui mai mult.

Mai puțin aș putea suporta un bărbat bețiv sau care este pasionat de jocuri de noroc. Însă aș face tot posibilul ca să îl ajut până în ultimul moment. Când iubesc sunt fidelă și devotată! Sunt alături de persoana dragă în cele mai grele momente.

IMG_4439

Inima ta bate pentru cineva acum?

Da. Nu țin ascunsă relația, însă la momentul dat nu sunt pregătită să discut în public despre asta. Sunt un om mai închis, sunt momente pe care vreau să le păstrezi doar pentru mine, nu sunt genul de persoană care să publice poze pe Facebook cu săruturi ferbinți și pasionale sau să strig în gura mare cât sunt de fericită sau nefericită. Nu că m-ar deranja să văd asemenea publicări pe internet, doar că pentru mine relația mea este ceva ce ține de intimitatea mea.

Tu ești artista care acceptă schimbările și provocările în cariera sa. Ce ne pregătești în viitorul apropiat? 

Mă gândesc să filmez un videoclip pentru piesa am „Inima fierbinte”, iar pentru asta am încercat ceva nou pentru mine și anume m-am înscris la școala auto. Am învățat să conduc o motocicletă pentru că am vrut ca imaginile să fie veritabile, ci nu realizate în studiou. Acum dau examenul și voi obține permisul pentru categoria A și B.

Doinița îți mulțumesc pentru discuție și, pe final te rog să transmiți un mesaj cititoarelor noastre!

Eu sunt o cititoare fidelă Ea.md, pentru că vă evidențiați din mulțime. Consider că cititoarele voastre sunt pe măsura articolelor pe care le scrieți, de asta sunt sigură că ele nu au nevoie de sfaturi, decât să rămâne ele înseși.