Bebelușii pot stoca imagini pe timp scurt în “memoria de lucru” la cinci luni. Întipărirea în activitatea creierului lor a mișcării unui obiect sugerează că ei sunt, de asemenea, capabili să gândească conștient la această vârstă. Bebelușii sunt capabili de gândire conștientă și de stocare a informației în memorie la vârsta de cinci luni, conform noilor cercetări. Oamenii de știință de la Centrul Național pentru Cercetare Științifică din Paris au descoperit că bebelușii pot stoca imagini pe scurt timp în memoria lor lucrativă din momentul în care ajung la cinci luni.

Conform Science Mag, un salt vizibil în activitatea creierului este simțit atunci când acesta se întâmplă și atunci când cortexul prefrontal al creierului primește mesajul – această creștere evidentă în activitatea creierului este cunoscută ca un “val lent întârziat”. Savanții au vrut să meargă mai departe cu cercetările. Ei au studiat activitatea creierului la mai mult de 240 de copii, însă era suficient doar 80 pentru ca experimentul să fie unul de succes.

Fiecare copil a arătat imaginea unei fețe în mai puțin de o secundă. Copii care au cel puțin un an au afișat aceeași reacție pe creier, similară cu cea de la un adult. Doar că la bebelușii de cinci luni acest “val lent întârziat” este ceva mai “leneș” decât la un adult. Cercetătorii cred ca acest “val lent târziu” ar putea sugera un gând deja conștient la copiii mici. Planurile lor de viitor sunt de a studia modul în care aceste semne ale gândirii conștiente sunt legate de învățare, în special la dezvoltarea limbajului.

Sursa: Dailymail.co.uk