Dacă ești la etapa când te întrebi de e bine sau ba să mănânce carne bebelușul tău, află că este indicat să introduci carnea în dieta lui încă de la vârstă de opt luni. Însă important este ce tip de carne alegi și mai ales cum o prepari! Dacă vrei ca alimentația copilului tău să fie una variată și să nu îți facă mofturi mai târziu, este important să introduci și carnea cât mai curând în meniul zilnic, astfel încât să-i prindă gustul. Carnea pe care o vei cumpără e important să fie proaspătă – deci, nu te apropia de pachețelele congelate, de afumături, de mezeluri, de semi-preparate ori, mai rău, de conserve!

Indiferent dacă îi vei oferi cărnița de pui, curcan, vită, pește sau chiar carne de miel, cumpăr-o proaspătă și prepar-o acasă în aceeași zi. La fel de important e și ca bucată de carne pe care i-o oferi să fie macră și slabă. Nu de altă, dar dacă nu e, vei avea tu mai mult de muncă când vei sta să îndepărtezi toate bucățelele de grăsime, pielițele sau oasele, până când vei obține o bucățică de carne slabă, perfectă pentru micul mâncăcios.

În privință preparării cărnii nu avem decât un singur sfat: n-o praji nici în ulei, nici pe grătar. Burtica bebelușului nu suportă mâncarea gătită așa. Fierbe-i carnea, toacă-i-o mărunt și servește-i-o la început amestecată în piureul de cartofi, apoi separat. Pentru perioada de adaptare este perfect bulionul, care păstrează oricum mirosul și gustul de carne.

Nu exagera cu sarea și evită cu desăvârșire condimentele. “Carnivorul” fără dințișori o va adora! De asemenea, pediatrii recomandă să dăm copilului carne de porc abia după vârsta de trei ani, până atunci stomacul și pancreasul lui nefiind pregătite să o digere. Ai grijă cu peștele, micuțul ar putea fi alergic la el, ața că așteaptă până către zece luni pentru a-l introduce în meniul zilnic.

În orice caz, înainte de a începe diversificarea alimentației, consultă medicul pediatru și povestește-i pe parcurs fiecare reacție. Dacă bebelușul are alergie la un anumit aliment, scoate-l din meniu pentru o perioadă.

Sursa: Feminis.ro 

Distribuie articolul: