Ce se întâmplă atunci când artistul este și fotograf, și pictor, în același timp? Veți realiza cum arată această combinație, atunci când veți admira lucrările artistului John Poppleton. Americanul a conceput o tehnică unică de transpunere a fenomenelor naturale pe corpurile umane, în special pe cele ale femeilor. Cum arată aceste peisaje fosforescente, vedeți mai jos.

Pentru că este și pictor, și fotograf, John Poppleton a decis să privească cu alți ochi pictura corporală și a dăruit lumii o colecție de lucrări atipice, demne de toată admirația. În loc de pânză, John a utilizat pielea umană, iar în loc de vopselele obișnuite – vopselele fosforescente. Asemenea culori strălucesc chiar și în întuneric, producând un efect deosebit asupra privitorului.

Cel mai des utilizat fundal pentru tablourile fantastice ale artistului este culoarea neagră, iar cel mai des exploatat „suport” de pe corpul modelelor este chiar spatele acestora. Pentru unele lucrări, a utilizat cupluri de modele, iar în altele, a pictat cu vopsea fosforescentă până și părul modelelor!

Răsăritul, asfințitul, aurora boreală și chiar oglinda apei par să fie adevărate, atunci când privești spre aceste lucrări. Secretul artistului constă în a înțelege foarte bine cum se aplică fiecare strat de culoare. Pentru a duce la bun sfârșit o astfel de capodoperă, este nevoie de câteva ore bune, însă efectul întrece orice așteptare!

Foto: John Poppleton

Distribuie articolul: