Cancelarul german Angela Merkel s-a făcut profesoară de istorie. Cea mai puternică femeie din Europa le-a explicat, marți unor elevi de liceu contextul în care a început construirea Zidului Berlinului, notează mediafax.ro.
Angela Merkel, originară din fosta Germanie de Est le-a explicat elevilor unui liceu contextul în care a început construirea Zidului Berlinului în urmă cu 52 de ani. La fel ca profesorii adevăraţi, cancelarul a început lecţia scriindu-şi numele pe tablă.”Pe 13 august sunt 52 de ani de la construirea Zidului Berlinului. Se întâmpla în anul 1961, atunci când am început şcoala, iar lecţiile mele favorite erau limbile străine, germana şi matematica”, a spus cancelarul.

 

Jurnaliştii nu au avut acces la lecţia de istorie predată de cea mai puternică femeie din Europa. În schimb elevii s-au arătat entuziasmaţi de lecţia predată de profesoara Angela Merkel.
“Ne-a spus multe despre viaţa sa personală, ce a făcut la şcoală şi cu prietenii ei. A râs mult. Nu am văzut-o niciodată aşa. A fost foarte plăcut”, a spus o elevă.
Aceasta a fost prima apariţie publică după scurta sa vacanţă, Angela Merkel fiind deja în campania electorală pentru alegerile de pe 22 septembrie.

 

Distribuie articolul: