Femeile de vârsta ei se bucură liniștite de pensie și nu-și mai doresc nimic altceva decât o bătrânețe fericită acasă. Greta Pontarelli, însă, este cu siguranță una dintre cele mai frumoase excepții de la normă. Are 63 de ani și este pensionară în SUA. Cu toate acestea, a devenit campioană de dans la bară și o sursă de inspirație pentru femeile care consideră că după 60 de ani nu mai există viață.

Americanca Greta Pontarelli a reușit să devină cunoscută în SUA și în întreaga lume după ce a reușit să câștige mai multe competiții internaționale de Pole Dance (Dans la Bară). Cel mai impresionant este, însă, că dansatoarea a început să practice acest tip de dans cu doar 3 ani în urmă înainte să devină o adevărată victorioasă.

Totul a pornit de la recomandarea medicilor de a-și trata osteoporoza prin gimnastică la bară, iar în acești câțiva ani, de când s-a agățat de bară pentru prima oară, a reușit să devină atât de flexibilă, încât nu s-a putut abține să nu participe la competițiile naționale și internaționale de Pole Dance.

În 2012,  a reușit să câștige titlul de Southern Pole Masters Championship. Anul trecut, a urmat o victorie la Pole Championship (IPC) World Masters in Singapore, după care – un alt câștig la IPSF World Pole Sports 2014.

Nu trebuie, însă, să negăm faptul că Greta Pontarelli practică sportul, în general, din tinerețe. În 1965, a devenit campioană națională la gimnastică, iar în 1976 – campioană la arte marțiale!

Pentru a-mi întări oasele, aveam nevoie de exerciţii de forţă, ceva care să implice ridicarea de greutăţi. Dar simpla ridicare de greutăţi este atât de plictisitoare, încât am decis să văd cum este dansul la bară”, a mărturisit Greta Pontarelli, potrivit Daily Mail.

Foto: Vladimir Yakovlev, ww1.prweb.com

Distribuie articolul: