Se lansează campania Bea, Răsucește, Aruncă la Coș. Scopul acesteia este atragerea atenției asupra faptului că există soluții pentru protejarea mediului. În opinia organizatorilor, este suficient ”să răpim un minut din timpul nostru, pentru a selecta gunoiul și a-l arunca în tomberoanele special amenajate. Un efort mic, cu un impact mare!”

Colectarea selectivă este una din etapele reciclării, ca şi separarea, şi procesarea componentelor deşeurilor, în scopul transformării lor în produse utile. Aproape toate deşeurile: hârtia, sticla, ambalajele din plastic, cutiile metalice pot fi supuse procesului de reciclare. Colectarea selectivă a deşeurilor este o soluţie la îndemâna tuturor şi presupune depozitarea deşeurilor în locuri special amenajate, în vederea reciclării.

Organizătorii vă invită la acţiunea de salubrizare, cu scop de informare, educare şi sensibilizare a publicului în legătură cu colectarea selectivă a deşeurilor din plastic. Acțiunea va avea loc sâmbătă, 9 iunie, ora 10:30, în parcul La Izvor, str. Calea Ieșilor. Mai multe personalităţi publice: Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău, Cristina Vasilianov, campioană la scrimă, secretar general al Comitetului Naţional Olimpic din RM și numeroşi interpreți susţin, promovează şi se alătură campaniei sociale de colectare selectivă Bea, Răsuceşte şi Aruncă la Coş. 

În cadrul evenimentului vor avea loc următoarele acţiuni: instalarea a 10 tomberoane pentru colectarea deșeurilor, organizarea unei activităţi de salubrizare, cu implicarea și mobilizarea activă a populației prin jocuri distractive, ateliere de creaţie, team-building, mesaje şi alocuţiuni rostite de persoanele publice care susţin această campanie, informarea și educarea populaţiei asupra procesului de reciclare și colectare selectivă a deșeurilor, flash-mob cu ambalaje din plastic, recital muzical cu artiştii implicaţi în campanie.

 

Distribuie articolul: