Misiunea socială „Diaconia” a început cea de-a treia campanie socială pentru ajutorarea bătrânilor rămași fără suport financiar și afectiv. În aceste două săptămâni, cei care susțin și cred în solidaritatea dintre generații vor avea ocazia să se manifeste, alăturându-se campaniei.

În perioada 26 martie – 14 aprilie se desfăşoară Campania „Masa Bucuriei”, organizată de Mitropolia Basarabiei prin intermediul misiunii sale „Diaconia”. Scopul este de a strânge alimente, dar și de a aduce puţină căldură în sufletele bătrânilor în preajma sfintelor sărbători.

Toţi cei care doresc să se implice vor putea face donaţii băneşti sau procura produse pe care să le lase în boxele special amenajate în reţelele de magazine Fourchette, Everest şi Fagure. 

De asemenea în instituţiile de învăţământ vor fi organizate lecţii în formatul joc de rol, prin intermediul cărora elevilor le vor fi prezentate problemele bătrânilor singuratici, iar cei ce vor dori să participe la campanie vor primi câte o pungă în care vor colecta alimente. 

Igor Belei, directorul „Diaconiei”: „În 2011, la „Masa Bucuriei” au fost împreună 300 de tineri şi 90 de bătrâni singuratici. Cu eforturi mici, dar venite din inima fiecăruia, am reuşit să ducem Lumina Învierii în casele unde domnea sărăcia şi deznădejdea. Anul 2012 este declarat Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii. Prin campania „Masa Bucuriei” vom materializa această iniţiativă.”

Pungile cu produse vor fi repartizate bătrânilor prin intermediul preoţilor parohi şi a voluntarilor.
Campania este la cea de-a treia ediţie şi se desfășoară cu acordul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova şi al managerilor instituţiilor de învăţământ.

Distribuie articolul: