Drobul nu este doar din miel, de Paște, ci și pe tot parcursul anului, din orice carne doriți sau vă place. Cel preparat de echipa Rogob este foarte apetisant și atractiv. Iată cum se face:

Ingrediente:
drob1 kg. – carne tocată de vită
500 gr. – carne tocată de porc
Bacon (feliat)
3-4 ouă (fierte)
2 cepe
½ ardei chilli
1 chiflă
Lapte
Ierburi aromatice
Ulei
Sare și piper negru

Mod de preparare:

1. Rupe chifla în bucăți mici și pune-le într-un bol, toarnă deasupra lapte și lasă-le să se înmoaie.
2. Taie ceapa cubulețe. Prăjește ceapa la foc mediu câteva minute sau până ce se înmoaie (nu trebuie să o rumenești). Scoate ceapa pe o farfurie și las-o să se răcească puțin.
3. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
4. Pune într-un bol încăpător carnea tocată, bucățelele de chiflă înmuiate în lapte și scurse bine, ardeiul chilli bine mărunțit, ceapa prăjită, ierburile aromatice, sare și piper negru. Amestecă totul bine, încât să se încorporeze toate ingredientele.
5. Așează fâșiile subțiri de bacon pe pereții unei tave dreptunghiulare pentru copt (30X10) în așa fel încât să se lase și pe margini. Ulterior presează peste bacon 1/3 din mixtura de carne, aranjează 3 ouă și astupă-le cu carnea rămasă. Acoperă mixtura de carne cu feliile de bacon ce erau spânzurate pe margini. Mai cârpește pe alocuri cu câteva felii de bacon.
6. Pune tava la cuptor pentru o oră sau o oră și douăzeci de minute. Scoate drobul din cuptor și răstoarnă-l atent pe o tavă plată tapetată cu folie de aluminiu și mai pune-l încă odată la cuptor pentru 10 minute la temperatura de 220 de grade C sau până ce se rumenește frumos deasupra.
7. Scoate drobul din cuptor, lasă-l să se răcească complet și poftă bună!

Video: Youtube.com/ROGOB

Sursa/Foto: Facebook.com/ROGOB

Distribuie articolul: