Demonstrat:femeile îmbracate în roşu sunt mult mai atractive pentru barbaţi. Culoarea roşie este semnul disponibilităţii sexuale, astfel încît bărbaţii apreciază cel mai înalt femeile îmbrăcate în haine de culoare roşie. Doamnelor şi domnişoarelor, dacă vreţi un plus de atenţie şi stabilirea unei legături amoroase, aveţi toate şansele s-o faceţi, îmbrăcîndu-vă în roşu. Roşul este o culoare mult mai sexistă şi stimulatoare decît celelalte. Asta e concluzia făcută de 3 psihologi Adam Pazda şi Andrew Elliot, de la o universitatea americană din Rochester în colaborare cu austriacul Tobias Greitemeyer.

96 bărbaţi au admirat femei îmbrăcate în diferite culori. Experimentul a arătat demonstrat următoarele: chiar dacă reprezentantele sexului frumos purtau aceleaşi haine, dar de culori diferite, cele îmbăcate în roşu s-au dovedit a fi preferatele sexului puternic.

Psihologii consideră că roşu e o culoare care trădează receptivitatea sexuală a femeii, adică mai multă disponibilitate şi eventual mai multe şanse de succes pentru un bărbat. Atractivitatea faţă de femeile îmbrăcate în roşu este una pur psihologică. Culoarea în cauză conferă un plus de siguranţă pentru bărbaţi în sensul creşterii şanselor de a aborda reuşit o femeie.

Însă pentru o atractivitate sporită, hainele de culoare roşie nu sunt suficiente. Bărbaţii au o atracţie instincivă faţă de femeile sănătoase, cu bazin dezvoltat (pentru ca acestea să le nască copii), forme voluptoase şi păr lung (simbol al feminităţii).

Distribuie articolul: