Steven Nelms și soția sa, Gloriana, din SUA sunt împreună de 3 ani. Atunci când s-a născut fiul lor, Ezra, tinerii părinți au decis că mama nu va munci și va avea grijă de casă copil. Acum câteva săptămâni, pe blogul personal al bărbatului a apărut un articol despre soția sa, care a devenit viral în spațiul virtual.

„M-am gândit mult la asta. Nu pot să-mi permit o soție casnică. Soția mea stă acasă și are grijă de copil în fiecare zi: îi schimbă scutecele, îl hrănește, se joacă cu el, îl adoarme, îl liniștește din plâns și acestea sunt doar o parte din treburi. Da, este mamă, iar grija de copil este un lucru firesc. Dar toate aceste servicii pot fi transformate în bani.

Salariul mediu al unei bone: 705$ pe lună sau 36 660$ pe an.

Servicii de curățenie casnică – de la 50$ la 100$ pentru fiecare vizită sau 5200$ pe an.

Serviciile unei persoane care să facă shopping – 65$ pe oră, de 4 ori pe săptămână sau 13520$ pe an.

Salariul unui bucătar-șef – 240$ pe săptămână sau 12 480 pe an.

Asistent financiar – 15$ pe oră, 5 ore pe săptămână sau 3900$ pe an. 

Treburi legate de job (prânzuri de afaceri etc) – 75$ pe oră, de 3 ori pe an câte 4 ore sau 900$ pe an.

Servicii de curățare a hainelor – 25$ pe săptămână și 1300$ pe an.


 

În total, obțin 73 960$ pe an.

Necătând la aceea că n-am calculat nici pe departe cele mai mari salarii, oricum nu pot să-mi permit o soție casnică. Grija de copil nu te lasă să-ți iei buletine medicale, weekenduri, concedii, așa cum face toată lumea care câștigă câte 70 000 de dolari pe an.

În realitate, mi-e rușine pentru tot acel timp în care ea s-a simțit vinovată cumpărând câte ceva și pentru sine. Mi-e rușine că ea a simțit că are mai puține drepturi la venitul nostru, decât mine. Ea mă iubește pe mine și îl iubește pe fiul nostru și sigur că face toate treburile astea fără bani sau recunoștină. Dar trebuie să reținem că munca sa prin casă se apreciză dublu decât munca mea.

Prin acest mod foarte straniu, încerc să spun cât de mult îmi apreciez soția, mama copilului meu și sprijinul meu. Valorezi mai mult decât toate nestematele din lume. Nu pot să mi te permit”, spune Steven Nelms, pe blog.

Foto: arhiva personală

Distribuie articolul: