Hsin Ch’en, proprietarul unui magazin zoo din Sud-Vestul Chinei a uimit zilele trecute mass-media străină, după ce a prezentat publicului câțiva câini de rasă chaw chaw, vopsiți special în alb-negru, pentru a arăta ca niște ursuleți Panda.

În orașul Chengdu, situat la sud-vest de provincia Sichuan din China, proprietarul unui magazin de animale de companie are o obsesie legată de câini. Acesta a creat ”ultimul” răcnet al fashion-ului dedicat câinilor, oferind lumii o metodă inedită de vopsire.

Deși îi vopsește după o tehnică specială, Hsin Ch’en mărturisește că această vopsea este absolut inofensivă pentru patrupezi. Astfel, dacă unii ar crede că aceste canine botezate ”Panda” sunt o rasă separată de câini, aceștia greșesc. Sunt un rod al ”picturii”.

Scopul său este să-i facă pe oameni să-și îndrăgească și mai mult patrupezii, la fel cum se întâmplă în cazul urșilor Panda, rămași în viață în exemplare numărate.

”Nu utilizez substanțe chimice și nu aplic cruzimea asupra lor. Acum, am perfecționat tehnica și o răspândesc în toată țara” a declarat acesta, citat de The Huffington Post.

Ch’en spune că toată procedura are loc în maxim două ore, iar vopseaua se menține pe blana câinelui timp de șase săptămâni. După o lună și jumătate, proprietarii câinilor de rasă chaw-chaw trebuie să vină din nou la Hsin Ch’en pentru a-și vopsi câinele în nuanțele cromatice ale ursului Panda.

Hsin Ch’en spune, însă, că clienții său nu se supără din cauza costurilor mari pe care aceste le impune, deoarece, la final, se pot mândri că au în compania lor un adevărat câine Panda!

Foto:The Huffington Post

Distribuie articolul: