A plecat în Italia pentru că îşi dorea o experienţă profesională peste hotare. De 6 ani, Tatiana Vartic locuieşte şi lucrează în oraşul italian, Trieste. “Visul italian” = cafea
După cîteva luni de şedere în Italia a înţeles că fără diploma italiană uşile îi sunt închise. Aşa că Tatiana s-a înscris la Universitate şi a luat diploma în Administrarea şi Economia afacerilor. Acesta a fost primul pas către noul început. Optimismul au ajutat-o cel mai mult « întotdeauna am văzut partea plină a paharului şi asta m-a ajutat mult în viaţă ».

Tatiana Vartic s-a stabilit în Italia la varsta de 24 de ani. A renunţat la jobul pe care îl avea în Iasi într-o agentie de marketing. Ea recunoaşte că decizia finală a luat-o cînd a primit un telefon de la o cunoştinţă din Italia. Pînă atunci, Tatiana a mai fost tentată să plece peste hotare, însă dorinţa mai veche se pare că prindea contur abia acum. A plecat mai întîi în calitate de turist, iar apoi urma să ramînă şi să-şi urmeze « visul ».

De 5 ani Tatiana Vartic este contabilă şi consultant fiscal. A lucrat într-o companie specializată în producţia şi vînzarea cafelei de înaltă calitate. Personalitatea, caracterul puternic, ambițios și plin de curaj au ajutat-o să obțină tot ce și-a dorit din punct de vedere profesional.

Între pauza de cafea – Marathon
Între contabilitate şi întrevederi oficiale, Tatiana găseşte timp pentru sport. « Este o pasiune care mă menţine într-o formă bună mentală şi fizică». Şi aşa precum perseverenţa şi ambiţia sunt ceea ce o caracterizează cele doua trofee obţinute la International Half Marathon, nu sunt decît o banalăc confirmare a acestui fapt. « Îmi plac mult cursele de 21 de km şi de aceea particip cu plăcere la concursuri de acest gen ». Peste 10 ani, TatianaVartic se vede tot în Italia şi în lumea de afaceri de acolo.

Distribuie articolul: