Căderea părului posedă, de cele mai multe ori, cauze ascunse în comportamentul alimentar, tocmai de aceea nutriționiștii se pronunță frecvent pe acest subiect. Dietologul rus Natalia Zubareva a elaborat o listă cu 13 posibile cauze ale acestui fenomen neplăcut, cu care se confruntă o mare parte a sexului feminin.

„V-ați dorit demult un răspuns la acest subiect. Vine toamna și, odată cu frunzele, multe femei încep să acuze căderea bruscă a părului. Dacă nu sunteți însărcinate și nu alăptați, una din cauzele de mai jos ar putea fi motivul acestui fenomen:

-Patologia glandei tiroide: hipotiroidismul sau tiroiditele;

-Anemie și deficit de fier în organism. Pentru diagnostic, verificați hemoglobina, feritina, Vitamina B12;

-Consumul insuficient de proteină animală. Asta nu se referă doar la consumul de carne!

-Surplus de Vitamina A. Atunci când luați un complex de vitamine, verificați dacă Vitamina 1 nu depășește 5000 МЕ.

-Deficitul de vitamine din Grupa B;

-Aport scăzut de grăsimi. Raportul provenienței grăsimilor consumate trebuie să fie de 70% vegetală și 30% animală, dacă slăbiți. Dacă nu: 60/40.

-Nivel sporit de hormoni ai stresului în sânge. Acest fenomen poate fi cauzat de factori fizici și emoționali. Nu am în vedere situații de tipul unui scandal conjugal. E vorba despre stres permanent, zilnic, continuu.

-Alopecie androgină – cea mai frecventă cauză a căderii părului la femei, având caracter hormonal. Se întâlnește mai des la femeile cu sindromul ovarelor polichistice și rezistență înaltă la insulină. Diagnoza se stabilește prin analiza testosteronului, a glucozei înainte de masă etc. Se tratează stabilizând nivelul hormonilor.

-Boli autoimune;

-Deficit de vitamină D3. Verificați 25 ОН;

-Efect al anesteziei;

-Produse de igienă care nu vă corespund;

-sarcina, lactația, perioada climacterică, modificări ale administrării de contraceptive.”

Vezi și:

Ce trebuie să faci pentru un păr splendid, chiar și vopsit? Recomandări de la Dr. Zubareva

Foto: Instagram