Tot mai mulți nutriționiști, dar și specialiști în medicină bat alarma – sarea trebuie redusă în alimentație. Dar ce ne facem dacă lipsa ei în mâncare reduce pofta pentru anumite produse? Nutriţionistul american Gavin Pritchard este de părere că un adaos de ierburi ne permite să scădem automat cantitatea de sare din bucate, fără a modifica din savoarea lor.

Aceasta nu înseamnă însă că putem adauga condimente cum ar fi oregano, busuioc sau pătrunjel cât încape. Măsura și modul de condimentare contează foarte mult. Așadar, ierburile uscate se adugă la începutul preparării mâncării, iar cele proaspete se împărt în două grămăjoare: una mică se adaugă la început, iar restul la final.

Pentru un gust mai pronunțat, se poate adăuga vin sau suc de roșii, în funcție de mâncarea preparată. Nu uitați de ceapă sau usturoi — alături de plantele aromate, acestea fac parte și ele din categoria condimentelor ce dau gust mâncării dietetice.

Distribuie articolul: