Probabil nu există persoane care să nu aibă visuri mărețe sau care să nu aspire la ceva grandios. Însă, pentru a-și îndeplini cele mai arzătoare dorințe, oamenii, uneori, au nevoie de un impuls sau poate un sprijin… de cineva care i-ar putea ajuta să-și realizeze scopul propus. De aici a apărut și termenul de „coach” sau „coaching” de care auzim tot mai des în ultima perioadă, asta, pentru că această activitate este practicată deja mai accentuat atât peste hotare, cât și la noi în țară. În traducere, „coach” înseamnă antrenor. Într-un interviu acordat pentru EA.md, Irina Străjesco, business trainer licențiat, specializat în comunicare şi Programare Neuro-Lingvistică și coach, ne-a explicat pe îndelete în ce constă acest „antrenament”, cine poate fi considerat un antrenor și cine solicită mai des acest tip de servicii.

Ce este, dar și ce nu este un coaching? Sunt lucruri care pot fi confundate a fi coaching-uri, dar care în realitate nu sunt?

Coaching înseamnă „antrenament”, este un termen împrumutat din sport și se referă la un parteneriat între un coach și clientul său, care dorește să atingă un obiectiv anume sau să rezolve o problemă, în plan profesional sau individual, respectiv distingem Business Coaching și Life Coaching.

Coach-ul este un însoțitor al clientului în călătoria către țelul dorit, care prin întrebările acordate îl ajută să găsească răspunsul la problema să, activind resursele interioare ale lui și ajutându-l să conștientizeze cât mai multe lucruri.

Nu trebuie confundat cu psihoterapie, mentoring, consiliere psihologică sau training.

Cum înțelegem că am ales antrenorul potrivit și în ce constă magia coaching-ului?

Antrenorul potrivit este acea persoană care știe să-ți acorde întrebări corecte, și cu cât mai mult timp ai nevoie pentru a reflecta asupra unei întrebări cu atât mai bună ea se consideră. Antrenorul potrivit va ști cum să-ți activeze resursele interioare, te va face să te simți special, te va ajuta să conștientizezi că dispui de toate resursele necesare pentru a-ți atinge obiectivul.

Se întâmplă deseori că la o întrebare care te mistuie de luni sau ani de zile, să găsești răspunsul în câteva ore.

Care sunt cele mai importante instrumente de dezvoltare personală?

Probabil nu există instrumente mai importante sau mai puțin importante. Există instrumeste care funcționează pentru o anumită persoană sau nu.

Dacă doreșți să-ți antrenezi anumite abilitățile și să înveți altele noi te duci la training, dacă ai nevoie de o persoană care să te ghideze în evoluția ta profesională alegi mentoringul, dacă te simți blocat sau nu vezi cum poți atinge anumite obiective ai nevoie de coaching. Totul este foarte individual. Poți fi persoană care are nevoie de motivație „De la”, adică, ca să nu ajungi mai rău decât atât trebuie să faci ceva… sau de motivație „Către”, să te simți inspirat, motivat, să ți se arate rezultatul la care dorești să ajungi și să te facă să înțelegi că poți să ai ceea la ce visezi.

Pentru a-ți da seama dacă este util un  training sau nu pentru tine, este bine să îți pui întrebarea: „Am ieșit din zona de confort? Sunt gata să fac primul pas? Când îl voi face? Am conștientizat la ce etapă mă aflu acum? Unde vreau să ajung?”.

Coaching-ul este o profesie dominată mai mult de femei?

În viața mea am întâlnit mai mult femei ce practicau coachingul, deși nu cred că este o regulă și depinde de gen. De exemplu, am avut norocul să contactez cu Frank Pucelik, unul dintre fondatorii NLP, și pot să zic că e cel mai bun coach dintre toți pe care i-am întîlnit.

La sigur cunoașteți o mulțime de istorii, în urma trainingurilor și interacțiunii cu diferite femei. V-ați gândit vreodată să scrieți o carte? Dacă da, ce ar conține aceasta?

Da, până acum au fost sute de traininguri, întâlniri, experiențe, am rectificat unele tehnici, am adăugat altele și m-am gândit că a venit momentul și pentru o carte.

Chiar la moment sunt în proces de scriere a unei cărți. Va conține majoritatea subiectelor discutate la traingurile dedicate femeilor, de la dezvoltarea personală a unei femei până la business, vor fi tehnici și exerciții concrete care vor ajuta femeile să devină și mai fericite și să conștientizeze cât de speciale sunt.

Va fi un ghid practic pentru dezvoltarea femeii.

Sunt femeile cele care solicită mai mult serviciile unui coach, comparativ cu bărbații? Sau cine apelează mai mult la serviciile unui antrenor?

În cazul meu, mai multe femei, pentru că am decis să mă axez pe femei, așa am simțit eu că este mai bine. După părerea mea femeia e mai flexibilă și mai ușor implementează schimbările în viața ei, respectiv și rezultatele vin mai repede.

Ce calități trebuie să posede o persoană pentru a deveni un bun antrenor?

Să iubească oamenii în primul rând, să poate vedea frumosul din ei, să fie gata în permanență să se perfecționeze, să știe să fie obiectiv și flexibil și să conștientizeze că acest lucru necesită foarte multă dedicație și energie.

Cea mai mare forță o are exemplul personal, de aceea în momentul când antrenorul zice ceva clientului său, este bine să o facă și el însuși.

Citește și: Femeile vor bani, apreciere și frumusețe! De ce nu toate își ating scopurile? Ne explică business trainerul Irina Strajesco

Multe lucruri, idei, gânduri sunt dobândite încă din copilărie și determină alegerile noastre pe tot parcursul vieții. Putem afirma că școlile au avut rolul de coaching sau să spunem că profesorii au rolul de antrenor?

Aici mi-e greu să vorbesc, cu atât mai mult să generalizez. Școlile sunt foarte importante în formarea nostră și ne influențează viața fie pozitiv, fie negativ, câteodată ne elucidează punctele forte, abilitățile, talentele, câteodată ni le omoară. Sunt antrenori și coach profesorii? Sunt.. dar diferiți.

Am cunoscut profesori deosebiți, care știu să ghideze elevii și să formeze personalități.

Deși observ că la moment se produc schimbări benefice în sistemul de învățământ, încă este departe de unul ideal. De exemplu, cu roșu se evidențiază greșelile și nu se pune accent pe ceea ce i-a reușit elevului, se vorbește despre cum să nu te porți, ce să nu faci, și în măsură esențial mai mică despre ce îți reușește să faci, se apreciază cunoștințele și se neglijează abilitățile și încă sunt foarte multe de spus la acest capitol…

Luna aceasta – martie – suntem în campania #mammamia, în care expunem istorii și descrieri ce țin de relația mamă-copil. După părerea dvs. care este relația normală pe care ar trebui să o aibă o mamă cu fiica ei?

După părerea în primul rând părinții trebuie respectați  pentru toate sacrificiile și tot efortul depus pentru a ne crește și a ne educa.

Dacă ar fi să vorbim de o relație perfectă este una unde predomină dragostea, prietenia, înțelegerea și ajutorul reciproc și susținerea. Pentru a menține apropierea mamă-fiica este foarte importantă comunicarea, și aici mult contează inițiativa atât din partea mamei, cât și din partea fiicei. Și atunci când există apropierea se rezolvă cu ușurință toate divergențele mici, există dorința de ajută și a susține în toate mama sau fiica.

Dacă ar fi să vorbesc despre mine este o relație foarte apropiată, ceea de le doresc tuturor fiicelor și mamicelor.

Foto: Facebook.com/Irina Strajesco