Alternativa perfectă a burgerilor din carne, burgerii vegani sunt perfecți atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care țin post. Se prepară foarte simplu, iar gustul este cel puțin la fel de gustos ca al celor tradiționali.


Ingrediente:

-1 conservă de fasole roșie

-1 cană de hribi tăiați cubulețe

-1 cartof mare

-1 ceapă

-3 căței de usturoi

-2 linguri de ulei

-1 gălbenuș

-2 linguri de pesmet

-1 linguriță coriandru

-1/2 linguriță curry

-1 linguriță boia de ardei dulce

-1 lingură ketchup

-1 lingură pătrunjel tocat

-1 linguriță biocarbonat de sodiu

-2 linguri făină

-sare, piper

Mod de preparare:

1.Se curăță cartoful și se taie cubulețe. Se fierbe în apă cu sare 20-25 de minute. Se curăță ceapa și usturoiul și se taie mășcat.

2.Se scurge fasolea și se trece printr-un jet de apă rece. Se încinge o tigaie cu ulei în care se călește ceapa și usturoiul timp de 2 minute. Se adaugă ciupercile și să sotează timp de 3 minute. Se adaugă cartofii fierți și fasolea. Se condimentează cu boia, coriandru, curry, sare și piper, după care se ia tigaia de pe foc.

3.După ce s-a răcit un pic, se adaugă ketchup-ul, iar cu ajutorul unui mixer sau chiar cu mâna se zdrobesc legumele. Nu trebuie să obțineți o pastă, ci doar legume tocate.

4.În amestecul obținut se pune gălbenușul, biocarbonatul, praful de pesmeți și pătrunjelul tocat. Se frământă bine pentru a se omogeniza.

5.Pe o suprafață unsă cu ulei, se formează 4 burgeri, după care se dau la rece (timp de 2 ore) pentru ca aceștia să se lege. Ulterior, se pudrează cu făină pe ambele părți și se rumenesc pe ambele părți la grătar sau într-o tigaie teflonată (3 minute pe fiecare parte).

6.Burgerii se servesc în chiflă, acolo unde puteți adăuga și câteva frunze de salată, felii de roșie sau alte verdețuri pe care le preferați. Totodată, aceștia pot fi mâncați cu salată sau cu garnituri vegetariene.

Poftă mare!