Casa de modă britanică, Burberry a prezentat ieri la Londra, în Kensington Gardens colecția feminină de toamnă-iarnă 2014 Prorsum, intitulată “The Bloomsbury Girls”. Colecția e inspirată de artele decorative britanice care au luat naștere în Bloomsbury și Charleston, casa și respectiv locul de întâlnire al scriitorilor, pictorilor și intelectualilor londonezi care au format la sfârșitul secolului al XIX-lea celebrul grup Bloomsbury. 

Cara Delevingne și Suki Waterhouse (imaginea parfumului feminin Brit Rhythm) au defilat în cele mai evazate ținute ale viitorei toamne, create prin efectul suprapunerilor. Astfel, rochii fluide din mătase au fost combinate cu trench-uri relaxate, cu detalii pictate manual. Noutatea Burberry este că piesele de rezistență, prezentate pe podium vor putea fi personalizate cu numele și inițialele viitorului posesor și achiziționate de pe site-ul companiei din trei martie.

Burberry

 Burberry1

Poncho-uri supradimensionate din cașmir, dar și jachete din piele de oaie au fost mixate cu rochii cu motive geometrice, prinse în talie cu curele înguste din piele sau cu brâuri. Eșarfe late, din mătase, cu motive iconice au fost ingenios suprapuse peste rochii „parte peste parte”, creând un efect boho-chic. Ținutele au fost completate de accesorii inovative: noua geantă Bloomsburry (decorata cu un colaj eclectic de motive textile și aplicații decorative) și ghete decupate, pictate manual.

 Burberry2

Modelele, printre care s-au aflat Jean Campbell, Malaika Firth, Neelam Johal, Matilda Lowther, Jourdan Dunn, Charlotte Wiggins, Edie Campbell, Sung Hee Kim și Xiao Wen Ju au prezentat look-uri nonconformiste și artistice în același timp. Cu această ocazie, Burberry a introdus și produse cosmetice noi, inclusiv oje pentru unghii. 

Burberry

Sursa/Foto: ADPM