CCF Moldova, cu susținerea Hope and Homes for Children, a lansat o campanie socială care a stârnit chiar din prima zi multă admirație din partea internauților! Se intitulează „ROSTUL POSTULUI” și invită utilizatorii de internet într-un restaurant virtual, pentru a comanda mese caritabile pentru copiii aflați în mare dificultate. Campania se referă la realitățile raportului social anual pentru anul 2015, conform cărora 13% din copiii Moldovei trăiesc în sărăcie absolută, iar 0,1% din ei - în sărăcie extremă.

pagina-campanieBun venit în cel mai mare restaurant virtual, locul în care donezi toate felurile de mâncare la care poftești. Aici, ai o masă rezervată în fiecare zi și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care trăiesc în sărăcie absolută” – cu acest mesaj ești întâpinat, atunci când accesezi RostulPostului.md.

Campania este o inițiativă a Fundației Hope and Homes for Children România care, împreună cu susținătorii organizației, au dorit să dea rost zilelor din Postul Crăciunului, al Paștelor și altor posturi de peste an.

O inițiativă admirabilă, pe care o extindem și în țara noastră, provocându-vă să țineți post negru o singură zi și să donați contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu bani mai puțini decât dăm noi pe cafea într-o zi”, mai adaugă autorii inițiativei – membrii organizației CCF Moldova  – reprezentant Hope and Homes for Children.

Ambasadori ai campaniei au devenit mai  multe personalități notorii din țară.

fwe

Ieri a avut loc lansarea oficială a proiectului în Republica Moldova, „a restaurantului unde oamenii pot să doneze costul bucatelor la care vor renunța timp de o zi pentru a preveni separarea mamei și copilului care trăiesc în sărăcie extremă. Banii colectați vor merge la crearea unei creșe sociale în Bălți”, comunică organizatorii campaniei.

Aflăm, de asemenea, că antreprenoarea Veronica Arpintin și Inițiativa Comunitară BERD vor dubla suma acumulată.

Persoanele care vor să doneze pentru copiii săraci și flămânzi din Moldova, o pot face AICI. Pe site deja au fost adunați peste 700 de EUR.

cats

*În cei 13 ani de activitate în Republica Moldova, CCF Moldova, cu susținerea Hope and Homes for Children, a reușit să ajute peste 3.000 de copii să rămână alături de familiile lor, să închidă 7 internate cu circa 500 de copii, să sprijine Autoritățile Publice Locale din toată țara în dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale, unele în premieră națională, în conformitate cu necesitățile copiilor și familiilor lor, să susțină incluziunea școlară a peste 500 copii și să aducă speranța în mii de familii.

17264348_1445807325450223_1263059229160630468_n

Foto: captură web, rostulpostului.md, Facebook, CCF/ HHC Moldova