Gingașie, rafinament și naturalețe – acestea sunt cuvintele cheie care definesc o mare pasiune, devenită afacere în mai puțin de un an. Laura Rusu este meșterița în mâinile căreia bujorii devin eterni și prind viță nobilă. Un coș sau un simplu buchet de pioni regali, confecționați de ea vor sta în ambianța ta atât timp cât dorești tu – iată de ce Royal Peony înseamnă și creativitate, dar și mult suflet.

Laura, când și cum ai descoperit pasiunea pentru lucrurile făcute manual? Care a fost primul obiect pe care l-ai confecționat și cu ce scop/ocazie?

Pasiunea aceasta a început acum un an din dorința de a realiza un cadou mai special unei persoane dragi mie, de ziua ei. Am cumpărat cele necesare şi am confecționat un coș cu flori, care îşi are locul de cinste în casă şi acum. Pioni sau bujori pentru că sunt flori care țin foarte puțin în formă naturală, dar sunt atât de frumoși, deosebiți, aromați. Royal Peony pentru că tot conceptul este unul regal, rafinat.

De unde te inspiri pentru ceea ce faci?

Tehnica pe care o stapânesc am învăţat-o cu ajutorul tutorialelor de pe internet. Există artişti de origine italiană care creează adevărate capodopere din hârtie creponată, astfel că, dacă eşti dispus să înveţi, ai de unde, iar inspiraţie poţi găsi în aproape orice: fotografii, materiale, culori şi chiar oameni. Există momente când am inspiraţie şi aş crea continuu, iar atunci când nu ştiu cu ce să încep, inspiraţia vine pe parcurs.

Cât timp îți ia să faci un coș cu pioni, sau o coroniță tematică?

Depinde bineînţeles de complexitatea acesteia, de dimensiunea coșului și de numărul de flori. În jur la 2-3 ore mă încadrez. Mie îmi place foarte mult ceea ce fac şi adevărul e că nici nu observ cum zboară timpul.

Cum te ajută familia în tot ceea ce faci?

I-am pus la treabă pe toți (râde). Mama este cea care mă încurajează și mă ajută la confecționarea frunzelor și tulpinii, iar fratele meu este cel care livreaza coșulețele.

coronite

Ce încă nu ai creat și ți-ai dori mult?

Laura RusuAm văzut pe internet o coroniță cu flori din hârtie creponată care m-a fascinat mult. Cred că o veți admira în curând… Mai mult, vreau să fac ceva pentru copilași, mai mici sau mai măricei… Cred că în scurt timp le voi crea pe toate și le voi prezenta la următorul târg de creație.

Cui dintre personalitățile de la noi sau din întreaga lume visezi să îi faci cadou o creație de-a ta și de ce?

Pentru că pe Angelina Jolie o consider etalonul frumuseții, datorită tuturor calităților pe care le posedă și nu în ultimul rând pentru ceea ce face, mi-ar face o deosebită plăcere ca un obiect confecționat de mine să fie prezent în ambianța acesteia.

Ideile vin singure, de unde ei furnitura? Este ea scumpă la noi? S-a întâmplat să utilizezi lucruri vechi și cum?

Cu singuranță că, privind amalgamul de culori, îmi vin diferite idei de combinații ale nuanțelor, care le acordă un plus de originalitate și frumusețe florilor! Furnitura o găsesc într-un magazin specializat pentru meșteri handmade și este destul de accesibilă. Acest lucru îmi permite să combin orice nuanțe doresc! Lucruri vechi nu am folosit până acum, dar dacă găsesc ceva ce s-ar potrivi stilului și lucrărilor mele atunci, de ce nu?

13231011_643530855797593_2004772660_n

Care sunt calitățile de bază pe care trebuie să le posede un meșter handmade?

Calitățile de baza ar trebui sa vină din interiorul fiecaruia, pentru că acel lucru făcut de meșter îl reprezintă, îi reflectă personalitatea, caracterul, gusturile, însă originalitatea nu ar trebui să lipsească – această calitate fiind foarte apreciată.

Descrie-te pe tine și creația ta în 3 propoziții.

O varietate de coșulete cu flori atent realizate, cu grijă pentru detalii, astfel încât vei rămâne uimit de fiecare dată când le vei vedea. Florile par reale, iar cel mai grozav este că acestea vor rezista în casa ta atât timp cât vei dori tu! Orice încăpere este mai frumoasă atunci când este însuflețită de un aranjament floral, alegeți-vă preferatele din multitudinea de flori și încadrați-le într-un decor elegant.

13220111_1087498384648475_542320819_n

13231050_1087498371315143_1463770820_n

Foto: Royal Peony