”OM” reprezintă o apă potabilă, care se naște în izvoarele naturale, prelucrată cu ajutorul celor mai moderne tehnologii germane. Aceasta a fost certificată în conformitate cu cerințele de calitate. Află de ce anume această apă a fost apreciată de bucătarul Gourmand.

Săptămîna trecută am fost în vizită la fabrica de producere OM, am vizitat laboratoarele de testare, secția de producere și izvoarele, unde ia naștere apa potabilă OM. Alături de noi, pe tot parcursul excursiei, a fost și bucătarul de la Gourmand, Petru Scaleţchi.

Acesta afirmă că apa OM este ideală pentru gătit.

De ce apa OM este bună pentru gătit?

Pentru că în timpul gătirii, ea nu schimbă gustul mâncării, ceea ce este foarte important pentru un bucătar care ține foarte mult la ceea ce gătește. Datorită faptului că apa este bine stabilizată prin mineralizarea ei. Este secretul și cheia succesului. Tot datorită mineralizării echilibrate, aceasta apă poate fi consumată și de copii nou-născuți.


Părerea ta despre apa OM s-a schimbat cumva, în urma vizitei la fabrică? 

Desigur, și părerea mea s-a schimbat, după ce am văzut procesul tehnologic de producere. Scepticismul a dispărut după ce am intrat în secția de producere, unde am fost impresionat de ulilajul de ultimă generație, adus din Germania. 

Ce lucruri interesante ai aflat în timpul vizitei?

Faptul că pe parcursul întregului proces tehnologic se exclude factorul uman. Primul care atinge sticla deja îmbuteliată este consumatorul în magazin.

Aici, automatizarea procesului este la cel mai înalt nivel. Nu am mai văzut acest lucru în Republica Moldova.
Desigur, pot să menționez și faptul ca apa OM trece un control nu doar fizico-chimic, dar și unul biochimic, care e unul foarte important pentru apa. Toate aceste teste foarte costisitoare se produc zilnic. Asta ne dă de înțeles că producătorul ține foarte mult la produsul său, iar sănătatea consumatorului este o prioritate.

Foto: Ellene Andronache

(P)

 

Distribuie articolul: