Bucătarii, ajutorii de bucătari, ajutorii de educator și dădacele din grădinițele din municipiul Chișinău vor primi un adaos de 50% la salariu. Proiectul de decizie propus de fracțiunea PSRM a fost votat în ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Decizia a fost luată în contextul în care 12 grădinițe din Capitală nu și-au reluat activitatea la 1 septembrie, când s-a început un nou an de studii. Cu toate astea, doar în cazul a două dintre ele motivul a fost lipsa bucătarilor, care au un salariu mizer.

Mărturiile unei mame, fostă bucătăreasă la o grădiniță din Chișinău: „Lucram de la 5.00 până la 19.00. Soțul mi-a cerut să renunț”

Potrivit socialistului Ion Ceban, proiectul de decizie a fost consultat cu Direcția Finanțe, fiind identificați bani pentru implementarea acestei majorării.

În timpul ședinței, consilierii PL au propus ca adaosul la salariu să fie de 100%, inițiativă care nu a fost susținută de consilieri, pentru motiv că Direcția Finanțe a indicat că nu există suficiente resurse financiare pentru o astfel de majorare.

„PL a încercat sa speculeze, dar trebuie menționat că aceste categorii de angajați nu i-au interesat timp de 10 ani. Zeci de cereri am primit de la colectivele de părinți și angajați din grădinițe în suportul inițiativei”, a comentat Ion Ceban.

Sursa: AGORA.md

Citește și: De astăzi nu mai stai în rând pentru a înregistra copilul la grădiniță! Vezi ghidul care te ajută să faci totul online

Un copil mănâncă la grădiniță de 23 de lei pe zi. Meniu est plin de crupe, paste și patiserie!