Atunci când am auzit de bruschete, m-am întrebat dacă e vreo diferență între ele și celebrele tartine sau sandwich-uri. Mâncarea zeilor – astfel a fost numită recent acestă rețetă, impactul ei asupra bărbaților este foarte puternic. Este ușor de preparat și foarte repede de savurat. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt :
– 4 roșii micuțe, cam 400 de grame în total
– 1 cățel mare de usturoi, zdrobit și tocat mărunt
– 1/3 linguriță sare de mare
– 1/8 linguriță de piper proaspat măcinat
– 1 lingură ulei de măsline extravirgin plus încă 2 pentru uns
– 5-6 frunze proaspete de busuioc
– 12 felii de baghetă de circa 1 cm grosime

Prepararea:
Roșiile se tăie în jumătăți pe diagonală și se strâng ușor în pumn că să ajute semințele să se desprindă de pulpă. Cu o linguriță se scobește miezul și se înlătura semințele și sucul de roșii scurs. Pulpa rămasă se tăie cubulețe mici, de circa 5-6 mm.

Într-un castron amestecăm roșiile cubulețe, usturoiul, sarea, piperul și 1 lingură ulei de măsline. Se acoperă și se lasă la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, dar nu mai mult de o oră. Aromele se vor întrepătrunde și va rezulta ceva extraordinar de gustos. Între timp se preîncălzește cuptorul la 180 grade. Busuiocul se tăie mărunt și se amestecă cu roșiile. Se lasă amestecul de roșii deoparte.

Bagheta tăiată felii se pensulează cu ulei de măsline (la dorință și cu puțin usturoi granulat) și se coc în cuptor circa 15 minute sau până devin aurii. După ce s-au răcit se adaugă câte o lingură generoasă de amestec de roșii și se servesc imediat. Această rețetă este perfectă și pentru perioadele de post!

 

Distribuie articolul: