Mulți consideră greșit că adepții alimentației vegan nu mai pot savura un desert gustos, dat fiind faptul că nu consumă alimente de proveniență animală. Vă demonstrăm printr-o rețetă simplă că nu este adevărat. 

La prepararea unui brownie clasic este nevoie de unt, ciocolată și ou, alimente inacceptabile pentru un adept al regimului alimentar vegan. O alternativă simplificată, dar tot atât de delicioasă vă oferim în cele ce urmează:

Brownie cu nuci

Pentru a pregăti un brownie vegan veți avea nevoie de:

  • 180 gr făină;
  • 180 gr zahăr;
  • 70 gr praf de cacao;
  • 1 linguriță de praf de copt și tot atâta esență de vanilie;
  • 140 ml lapte de soia;
  • 200 gr nuci;
  • 4 linguri de ulei;
  • sare.
Foto: wickedgoodkitchen.com

Foto: wickedgoodkitchen.com

Înainte de a începe să pregătiți desertul, încălziți cuptorul la 180 grade. Amestecați ingredientele uscate (făina, zahărul, praful de cacao și praful de copt). Adăugați uleiul , esența de vanilie și laptele de soia. Amestecați bine până obțineți o masă omogenă. Adăugați nucile mărunțite. Turnați amestecul obținut în forma de copt și coaceți timp de 25-30 minute.

Ați putea servi acest brownie cu un sos de caramelă la prepararea căruia veți avea nevoie de:

  • 200 ml lapte de cocos sau soia;
  • 200 gr zahăr;
  • vanilie.
Foto: chezcayenne.com

Foto: chezcayenne.com

Puneți zahărul într-un vas la foc mic. Amestecați continuu până se topește tot zahărul și începe să fiarbă. Într-un alt vas încălziți laptele, adăugând vanilia. Amestecând continuu, încorporați laptele în zahărul topit până obțineți o masă omogenă.

Tăiați coptura și stropiți-o cu acest sos delicios.

Poftă bună!

Distribuie articolul: