De 11 ani lucrează în domeniul industriei wellness, iar de jumătate de an a devenit patroana salonului de bronzat „Alpha Sun. Este vorba despre Natalia Cogâlniceanu, o femeie care a făcut din bronzul la solar o meserie. Cum și de ce v-ați lansat în afaceri ?
Am o afacere proprie de jumătate de an, însă studio-ul «Alpha Sun », a cărui patroană sunt în prezent, s-a lansat mai devreme, în 2006. Eu lucrez într-o companie belgiană care produce bănci solare. Inițial, studio-ul « Alpha Sun » nu a fost gândit ca o afacere. Am vrut doar să arătăm cum arată un studio de bronzare adevărat. « Alpha Sun » a fost primul salon creat după model european cu bănci solare, cabine separate și un loc unde clienții se pot relaxa. După aproape cinci ani, patronul belgian nu mai era interesat de studio, vroia să-l închidă, iar mie îmi părea rău, aveam deja clienți. Atunci am decis să preiau afacerea. În paralel, lucrez de 11 ani la o uzină belgiană și mă ocup de partea tehnică și de vânzarea produselor de bronzare.

Prin ce îi atrageți pe noii clienți și cum îi fidelizați pe cei vechi ?
Consider că îi atragem prin atenție și buna atitudine a angajanților. Periodic organizam promoții și tomble, facem cadouri clienților fideli. Apoi oamenii se deprind cu noi, cu condițiile pe care le oferim. În 2009 studio-ul de bronzare « Alpha Sun » a participat la un concurs internațional care a avut loc în Cologne, Franța și a luat premiul regional din partea Moldovei. Deci, încă un argument privind recunoașterea calității serviciilor noastre.

Cum le asigurați clienților un bronz calitativ și sănătos?
Încercăm să avem grijă de sănătatea clienților noștri. Pentru început ei completează o anchetă, în care răspund la câteva întrebări referitoare la sănătatea lor și abia atunci, dacă starea sănătații le permite, încep cura de bronzare. Uneori îi îndemnăm pe unii clienți să ia o pauză, să nu facă abuz. Este și o limită de vârstă pe care o respectăm, spre binele clienților. Bronzatul la solar e permis doar după 18 ani. Avem aparate care arată tipul de piele și indică timpul necesar pentru un bronz calitativ și sănătos. Avem cabine de solar verticale și orizontale, precum și cabină cu autobronzant. Așa încât clienții pot alege ce le este pe plac.

Lucrați de 11 ani într-o uzină cu capital străin, mai nou aveți și o afacere proprie. Ce sfaturi puteți da celor care vor să-și lanseze o afacere?

Cel mai important e să știe ce vor să facă și atunci vor reuși. Esențial e să fie competenți și bine instruiți în domeniul pe care l-au ales. Să predomine bunul simț. Eu am lucrat cu oameni impunători din Europa, dar care erau foarte deschiși și binevoitori. La noi, însă, când cineva ajunge șef, imediat își schimbă atitudinea față de oameni, lucru total greșit.

Cum reușiți să îmbinați viața de familie cu cariera?
Sunt perioade mai liniștite, alteori mai încordate. Eu sunt o persoană emotivă, îmi fac griji pentru orice, mai ales când depinzi de cineva și trebuie să mobilizezi lucrurile ca să meargă bine. Totuși, am un soț înțelegător, un copil cuminte și aceasta mă ajută mult. Acum sunt și doctorandă, sper să le reușesc pe toate.

Distribuie articolul: