De obicei, cele mai influente femei din lume sunt alese conform averii, dar și impactului global al meseriei lor. Și totuși, zilele trecute a fost aleasă cea mai influentă femeie de pe rețeaua de microblogging Twitter. Câștigătoarea titlului s-a dovedit a fi nimeni alta decât Britney Spears. Vedeta de 33 de ani este foarte activă pe Twitter, iar la contul său sunt abonate peste 42 de milioane de utilizatori.

Autorii clasamentului au luat în considerare numărul de postări realizate în fiecare zi, inclusiv numărul de interacțiuni cu fanii virtuali. Pe locul II, după Spears, se pozițonează tânăra vedetă americană Ariana Grande. Aceasta este urmărită, pe internet, de peste 29 mln de utilizatori. În postările sale, Adriana pledează contra discriminării și în special a celei gender.

Pe locul III, în clasamentul celor mai influente femei de pe Twitter, se poziționează Nicki Minaj, care are obișnuința de a publica pe Twitter scurte postări despre tot ce se întâmplă cu ea.

foto: cnn.com

foto: cnn.com

În topul celor mai influente femei de pe Twitter, se mai poziționează vedetele Bella Thorne, Lady Gaga, Ellen Lee DeGeneres, dar și Oprah Winfrey. Vedeta americană de televiziune Kim Kardashian este urmărită de peste 32 de milioane de utilizatori de Twitter, însă se poziționează, în top, abia pe locul 9. Kim este mult mai activă pe Instagram decât pe Twitter.

Ratingul, după cum vă dați bine seama, nu a fost alcătuit luând în vedere anume numărul de abonați, ci reieșind din influența directă a starului asupra fanilor virtuali. Katy Perry, de exemplu, are cei mai mulți urmăritori pe Twitter, însă nu se poziționează în top 10 cele mai influente femei de pe Twitter.

Distribuie articolul: